Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Od danas ograničene cijene međunarodnih poziva i SMS poruka

Dvije godine nakon ograničavanja cijena roaminga Europska unija od ovog će tjedna i službeno ograničiti cijene međunarodnih poziva i SMS poruka. Tako se od danas,  15. svibnja  počinje se i službeno primjenjivati Uredba o međunarodnim pozivima i SMS porukama, kojom je propisana najviša dopuštena cijena međunarodnih poziva za privatne korisnike iz bilo koje nepokretne ili pokretne mreže u Republici Hrvatskoj prema zemljama EU-a.

Regulirane cijene međunarodnih poziva i SMS poruka  neće smjeti biti više od:

- 1,76 kuna po minuti poziva, i
- 0,55 kuna za tekstualne poruke (SMS).

Ova ograničenja cijena automatski će se primjenjivati na fiksne i mobilne usluge koje se naplaćuju u cijelosti ili djelomično na temelju stvarne potrošnje od 15. svibnja 2019., osim ako korisnik:
 
- trenutno koristi alternativnu tarifu za međunarodne pozive i odluči ostati na njoj (tj. Korisnik koristi tarifu koja sadrži pozive npr.  prema zemljama koje nisu u EU i naplaćuje prema zemljama članicama EU-a različite cijene za međunarodne pozive u odnosu na standardnu tarifu); ili
- je namjerno odabrao alternativnu tarifu.
 
Ako trenutno korisnik ima alternativnu tarifu za međunarodne pozive, operator ga mora obavijestiti prije 15. svibnja 2019. o novim ograničenjima cijena koja će se početi primjenjivati na njihovu zadanu tarifu od tog datuma. Ukoliko korisnik ne zatraži izričito zadržavanje postojeće tarife, operator ga mora automatski prebaciti na reguliranu tarifu od 15. srpnja 2019.

 Primjenjuju li se ova ograničenja cijena ako telefon koristim u inozemstvu?
 
Ne. Kada koristite telefon u drugoj zemlji, tj. kada ste u roamingu ne primjenjuju se ove cijene te se pozivi prema brojevima (mobilne i fiksne mreže) unutar EU i dalje naplaćuju sukladno cijeni poziva prema drugim mrežama u Republici Hrvatskoj dok se nalazite u matičnoj mreži. Međutim, postoje posebna pravila o tome što vaš telefonski operater može naplaćivati kada ste u roamingu u EU, Norveškoj, Islandu ili Lihtenštajnu. Pojedinosti o ovim pravilima možete pronaći na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?ID=7812.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.