Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Dubrovački muzeji pripremili zanimljiv program - Proširena stvarnost u Noći muzeja

Tema ovogodišnje noći muzeja su inovacije i digitalna budućnost,  stoga Dubrovački muzeji  1. veljače u 18 sati otvaraju 13. Noć muzeja prezentacijom 3D animacije potresa u Dubrovniku 1667. i arhitektonskog razvoja Kneževa Dvora.

Predstavljač je Ervin Šilić iz tvrtke Novena, a cijelu noć moći će se pogledati  primjena nove tehnike u digitalizaciji muzejske građe: stereoskopska  fotografija, 3D sken i 3D print, snimanje videa iz zraka te proširena stvarnost (AR) na predmetima u postavu.

Slijedi cijelovečernja video animacija u Pomorskom muzeju Pulena s pramca pelješkog jedrenjaka Abraham, iz druge polovine 19. Stoljeća,  u Etnografskom muzeju održat će se predstavljanje multimedijalne prezentracije zgrade žitnice Rupe (3D rekonstrukcija zgrade i njena uporaba i mobilna aplikacija za virtualnu šetnju), predstavljača  Ivice Kipre, a u Kulturno-povijesnom muzeju „dubrovački“ fortepijano bit će predstavljen kroz multimedijalnu prezentaciju, a popratit će ga koncert Ivane Jelače u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom.

U isto vrijeme, u  18 sati u žitnici „Rupe“ Aleksandra Piteša i Ivica Kipre predstavit će edukativnu publikaciju i istoimeni CD-a Zlatno libro – Bajke, predaje i legende iz dubrovačkog kraja, uz glazbu i efekte Paole Dražić Zekić  sudjeluju Nika Lasić glumica Kazališta Marina Držića i dramska skupina Osnovne škole Cavtat  s mentoricom Jelenom Sukuricom..
U Kneževu dvoru, Pomorskom i Etnografskom muzeju kroz večer održavat će se stručna vodstva kroz stalne postave, a u tvrđavi Revelin vodstvo će biti kroz dvije arheološke izložbe. Također, u Etnografskom muzeju kustos Domagoj Perkić provest će posjetitelje kroz svoju arheološku izložbu Gradine, gomile i špilje u 22 sata.

Bogat program uključuje i zanimljiva predavanja, tvrđava Revelin ugostit će Andreja Sabljića koji će govoriti o tetovažama i kako su one jedna priča na koži. Kustosica Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održat će predavanje Dubrovački Betlemi, a kustos Đivo Bašić u tvrđavi Sv. Ivana uvest će nas u svijet pomorske prošlosti kroz priču o Pelješkom pomorskom društvu.

Ovogodišnja Noć muzeja bit će zaključena prigodnim domjenkom i nastupom klape Kaše, te će se izvući dobitnik već tradicionalne nagradne igre u sklopu ove manifestacije.
U muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru, kao i na prodajnim mjestima u ostalim prostorima Dubrovačkih muzeja, bit će osiguran prigodni popust na suvenire i publikacije Dubrovačkih muzeja.

PROGRAM NOĆI MUZEJA

1. veljače 2019.; od 18 do 01 sati; ulaz besplatan

DUBROVAČKI MUZEJI - KULTURNO-POVIJESNI MUZEJ - Knežev dvor

18.00–01:00 Komode kroz stoljeća, namještaj iz zbirke Kulturno-povijesnog muzeja u Dubrovniku, izložba
18:00–19:00  Vodstvo kroz stalni postav Kulturno-povijesnog muzeja
18:00–01:00    Prezentacija 3D animacija potresa u Dubrovniku 1667. i arhitektonskog razvoja Kneževa Dvora; prezentacija primjene nove tehnike u digitalizaciji muzejske građe: stereoskopska fotografija, 3D sken i 3D print, snimanje videa iz zraka te proširena stvarnost (AR) na predmetima u postavu. (predstavljač: Ervin Šilić, tvrtka Novena, studio digitalnih medija)
19:30–20:30 Koncert na fortepijanu uz multimedijalnu prezentaciju "dubrovačkog" fortepijana, izvođačica Ivana Jelača (u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom)
21:00–22:00  Vodstvo kroz stalni postav Kulturno-povijesnog muzeja
23:00–01:00  Koncert klape Kaše, domjenak i izvlačenje dobitnika nagradne igre

DUBROVAČKI MUZEJI - ARHEOLOŠKI MUZEJ - tvrđava Revelin

18:30–19:00  Vodstvo kroz izložbe: Ranosrednjovjekovna skluptura u Dubrovniku i okolici te Revelin: Arheološka istraživanja/ Prostorni razvoj / Ljevaonica
20:15–21:00 Predavanje Tetovaže - priče na koži,  predavač Andrej Sabljić
22:00–22:30 Vodstvo kroz izložbe: Ranosrednjovjekovna skluptura u Dubrovniku i okolici te Revelin: Arheološka istraživanja/ Prostorni razvoj / Ljevaonica

DUBROVAČKI MUZEJI - ETNOGRAFSKI MUZEJ - žitnica Rupe

18:00–01:00  Gradine, gomile i špilje, zapadno dubrovačko područje, izložba
18:00–18:45 Predstavljanje edukativne publikacije i istoimenog CD-a Zlatno libro – Bajke, predaje i legende iz dubrovačkog kraja, predstavljači Aleksandra Piteša i Ivica Kipre
19:00–19:30  Vodstvo kroz stalni postav Etnografskog muzeja
20:00–20:30 Predstavljanje multimedijalne prezentracije zgrade žitnice Rupe (3D rekonstrukcija zgrade i njena uporaba i mobilna aplikacija za virtualnu šetnju), predstavljač  Ivica Kipre
21:15–22:00 Predavanje Dubrovački Betlemi, predavačica  Branka Hajdić
22:00–22:30 Vodstvo kroz izložbu Gradine, gomile i špilje, zapadno dubrovačko područje, Domagoj Perkić

DUBROVAČKI MUZEJI - POMORSKI MUZEJ - tvrđava sv. Ivana

18:00–01:00 Video animacija – Pulena s pramca pelješkog jedrenjaka Abraham, druga polovina 19. stoljeća
18:30–19:00  Vodstvo kroz stalni postav Pomorskog muzeja
19:15–20:00  Predavanje Pelješko pomorsko društvo,  predavač  Đivo Bašić
20:30–21:00  Vodstvo kroz stalni postav Pomorskog muzeja


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.