Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U Sheratonu konferencije iz područja šumarstva, prerade drva - Otvoren Adriatic Wood Days

U hotelu Sheraton u Srebrenom danas je otvoren četvrti Adriatic Wood Days. Riječ je o četiri tematski povezane, ali programski odvojene međunarodne konferencije iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija. U dva dana organizirat će se rasprave, paneli, studijske posjete, radionice, razmjene projektnih ideja i dodatni sadržaji koji uključuju teme biomase i obnovljivih izvora energije, certificiranja, dizajna, održivosti upravljanja šumama na otocima, izgradnju razvojnih i istraživačkih centara kompetencija, poticanje ulaganja u preradu drveta, postizanje nisko-ugljičnih učinaka te razvoj ruralnih i planinskih područja.

Otvaranju je nazočio zamjenik župana Joško Cebalo. - Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti danas u svoje osobno ime, u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Veseli me što je upravo jug Hrvatske mjesto rasprave krucijalnih tema u održivoj upotrebi drva u svakodnevnim potrebama, a uvjeren sam kako će ovi dani rasprava, panela, radionica i razmjena projektnih ideja rezultirati novim i boljim pravcima razvoja drvne industrije.

Jedan od posebnih izazova s kojima se mi nažalost susrećemo i prečesto je gospodarenje šumama nakon velikih požara. Uvjetno rečeno, ‘idealne’ primjere toga možemo pronaći na poluotoku Pelješcu još od požara prije tri godine, ali i onog koji je poharao Orebić prije par mjeseci. Također naša šumska bogatstva na otocima konstantno su predmet kako rasprave tako i ugroze što je element koji Županija prepoznaje i aktivno radi na njezinoj zaštiti. U ime cijele Dubrovačko-neretvanske želim vam uspješan kongres i puno novih, plodnih i održivih ideja - rekao je u svom pozdravu zamjenik Cebalo.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn