Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Lučka uprava Dubrovnik sudjelovala na sajmu Seatrade Cruise Global u Miamiu

U Miamiu se od 8.do 11. travnja , tradicionalno već 35 godinu za redom, održao sajam Seatrade Cruise Global, najveći sajam cruise industrije na svijetu u organizaciji Seatradea, na kojem su sudjelovale hrvatske lučke uprave: Rijeka, Zadar,Split i Dubrovnik, na vlastitom štandu pod zajedničkim nazivom "Croatian Cruise Ports".

Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985. godine, Seatrade Cruise Shipping Miami u ovih je 35 godina izrastao u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, više od 979 izlagača iz 123 zemlje, kojeg posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu putnika.


Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.

Za vrijeme sajma održavale su se konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora, ali i nastavljeni dijalozi izmedju brodara, lučkih uprava, destinacija prema zajednickom cilju:
održivom razvoju, sigurnosti i rentabilnosti.

Hrvatskim lukama, u zajedničkom promicanju cruising turizma u Hrvatskoj, pridružile su se turističke i pomorske agencije, Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke te Turistička zajednica grada Dubrovnika.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn