|
Nedjelja, 31 Srpanj 2011 06:45 |
Kao policija, imali smo dojavu da su dvije radnice ispred Praonice Plat s radnim knjižicama, izbačene s posla. Ispred obnovljenog pogona praonice dočekale su nas uplakane žene, Konavoke Jadranka Vučica i Jasmina Pasković i, paleći cigaretu za cigaretom rukama koje su se tresle kao prut, ispričale nam svoju priču. Zašto su odbile potpisati ugovor. - Mi smo prije dva – tri mjeseca iz praonice na Grudi prešle u Plat. Direktor nam nudi stalni radni odnos. Ali mi smo stalno zaposlene u Kopre (Praonica na Grudi op.a.), tako su nas i primili. Mi nismo s Koprom potpisale raskid ugovora, dakle mi smo već u stalnom radnom odnosu. Kako da budemo u radnim odnosima s dvije firme? – nije jasno ovim dvjema radnicama koje svih ovih dana strahuju za svoje radno mjesto, egzistenciju.
 - Bojimo se, ne ide redoslijedom, kako treba. Sve nas na prepad hvataju. Rekle smo im da hoćemo najprije sporazum o raskidu ugovora s Koprom. Nisu nam ga htjeli dati. Direktor nam je rekao da ne možemo više tu raditi, da dolazi inspekcija radi nas, da idemo doma, da neće oni radi nas plaćati kazne. Tražili smo napismeno da nas je on poslao da idemo doma, nismo dobili. Dao nam je radne knjižice i rekao u svako doba kad se ovo riješi primit ćemo vas nazad. A tko zna. Nama se čini da nas se hoće riješit – ispričale su nam sumnjičave radnice, te nam se požalile na još toga što ne valja u Praonici Plat. Što su nam sve ispričale, kao i što je na sve to imao za reći novi direktor Pero Vukšić – čitajte u novom broju Dubrovačkog lista! imš / tp - Dubrovački list , Subota, 30 Srpanj 2011 |