Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Kazalište Marina Držića - Milkinih 65 godina u teatru!

Milka Podrug Kokotović i Kazalište Marina Držića imaju neraskidivu umjetničku vezu već punih 65 godina. Nakon djetinjstva i mladosti koje je provela u Splitu, velika glumica je započela kazališni angažman u Dubrovniku 1954. godine te ostala vjerna KMD-u sve do danas! Tom prigodom predstava "Bjegunke" u režiji Nenni Delmestre se ovog tjedna vraća na repertoar, te će se odigrati 5. & 6. travnja s početkom u 20 sati.

U komadu koji je rađen prema tekstu P. Palmadea & C. Duthurona, uloge dvije junakinje željne avanture tumače Milka Podrug Kokotović i Ksenija Prohaska. Tema podsjeća na kultni film Thelma i Louise, a radi se o dvije potpuno različite žene koje ni po čemu nisu spojive, ali su ujedinjene u zajedničkom bijegu. Jedna bježi iz staračkog doma, druga bježi iz kuće na kćerin osamnaesti rođendan!

Osim neprekidnog rada u angažmanu umjetničkog ansambla dubrovačkog kazališta, uloge Milke Podrug Kokotović ostat će zapamćene kako na Dubrovačkim ljetnim igrama te u nizu igranih filmova, kao i televizijskih drama i serija. Od 1960. do danas, dobitnica je  brojnih priznanja i nagrada, kako prigodnih i godišnjih, tako i  nagrada za životno djelo. O Milkinom glumačkom umijeću su s divljenjem i poštovanjem pisali ugledni kritičari, teatrolozi i kazalištarci.