Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"Advent u Župi" - Anamarija Kusalo; Došlo je vrijeme da i Župa ima svoj blagdanski program

Nakon Grada i Konavala i Župa dubrovačka od ove godine ima svoj Adventski program. Na trgu ispred zgrade Općine u Srebrenom postavljene su kućice, a program počinje otvaranjem u petak, 13. prosinca.

- Kad dođe ovo doba godine željni smo što više blagdanskih događanja. Svi volimo Advent i toplinu Božića i budući da Grad i Konavle već nekoliko godina imaju svoj adventski program, Župa je odlučila kako je došlo vrijeme da i ona ima svoj blagdanski program i dobije svoj prvi Advent - rekla je Anamarija Kusalo, direktorica TZO Župe dubrovačke.

Danas su podijeljeni ključi kućica koje je osigurao i postavio ugostiteljski obrt Tutto bene, najam kućica bit će simboličan i humanitarnog karaktera, a kućice na prvom Adventu u Župi će držati Nautica 1980 Dubrovnik, Udruga Fun H2O Mlini, Udruga Slavonaca, KOGO, Seoska kuća Novaković i Tutto bene. Prema dogovoru kućice moraju raditi svaki dan za vrijeme trajanja adventa od 15 do 24 sata, a po izboru mogu raditi i tijekom jutra.

- Program će se odvijati vikendom kada ćemo imati nastupe raznih kulturno zabavnih udruga i izvođača, imamo i doček Nove godine s vatrometom, radnim danom ćemo imati DJ-a i muziku na kućicama. Imat ćemo i jedan poseban štand na kojem ćemo dati mogućnost župskim udrugama i štićenicima Centra Josipovac da izlože svoje rukotvorine, tako da posjetitelji Adventa u Župi mogu kupiti ukrase koje su se oni potrudili napraviti- dodala je direktorica Turističke zajednice općine, te zahvalila svima koji su pomogli da se prvi Advent u Župi održi.

- Veliko hvala Općini bez koje se ovo ne bi moglo napraviti, isto tako i Hotelima dubrovačka rivijera na razumijevanju i ustupanju prostora, kao i parkinga u garaži koji će biti besplatan, struju i vodu i naravno objektu Tutto Bene koji  je osigurao šest adventskih kućica - poručila je Anamarija Kusalo.

Troškovi prvog Adventa u Župi će iznositi oko 300 tisuća kuna (bez kućica koje je osigurao Tutto Bene). Najveći dio od 200 tisuća, dok će ostali dio potrebnih sredstava pokriti Općina.

Prvi "Advent u Župi" se otvara u petak, 13. prosinca u 15:00 sati, a u programu prvog dana će nastupiti Župske Mažoretke i limena glazba, Štićenici Centra Josipovac koji će izraditi i okvir za slikavanje, Plesni studio Lazareti u pratnji dva Djeda Božićnjaka, KUD Marko Marojica, Kvartet Jakova Handabake, te u večernjim satima DJ Slim i saksofonist Željko Barač. Program će voditi  popularni Emerson.

U subotu, 14.12. program u 18:00 sati otvara Plesna skupina Convivo, u 18:30 je Božićni koncert Župskih Mažoretki u hotelu Sheraton, a večernje sate na trgu ispred Općine će nastupima ispuniti Klapa Kaše, grupa Amadeus i DJ Slim.

U nedjelju 15.12. u 15:00 sati će nastupiti Župske Mažoretke, od 18:00 posjetitelje kućica će zabavljati Trio dalmatinske pjesme, a od 20 sati grupa Bjelouške. Prvi vikend zatvara DJ Slim.

U petak, 20. prosinca očekujemo Tintiliniće s dječjom predstavom i Djedom Božićnjakom, slijedi predstava Dramske skupine Porporela, Tamburaši sa srcem i  DJ Slim.

Veteran kazališnog humora  Zlatan Zuhrić Zuhra svojom će predstavom ispuniti subotnje večer 21. prosinca kada će nastupiti. i Tamburaši sa srcem i DJ Slim, a u nedjelju 22. prosinca nastupaju KUD Marko Marojica, Trio dalmatinske pjesme, Art Bend, DJ Slim.

Na Badnji dan nas očekuju Župske Mažoretke, Kvartet dalmatinske pjesme i DJ Slim, koji će okupljene na kućicama zabavljati i na Božić.

Zadnji vikend Adventa u Župi počinje nastupom klape Laus u petak 27. prosinca od 18 sati. U 20:00 je koncert grupe Valetudo, a od 22 sata DJ Slim.

U subotu 28.12., od 19:00 nastupit će župska klapa Subrenum, Grupa Nero svira od 20 sati, DJ Slim od 22 sata.

Nedjeljni program 29.12. otvaraju Župske Mažoretke,  uvečer zabavljaju Kvartet dalmatinske pjesme i bend Backstage Boys i  DJ Slim.

Program završava na Staru godinu i dočekom Nove 2020. Ujutro od 10:00 se organizira Dječji doček uz DJ Matu , voditelj je glumac Edi Jertec.

Za dobar ugođaj pred sam doček Nove Godine pobrinut će se Kvartet Jakova Handabake, a okupljene na trgu ispred Općine u Novu 2020. godinu uz vatromet će uvesti popularni Taliri.

Podijela ključa kućica u zgradi Općine.  Na prvom Adventu u Župi kućice će držati Nautica 1980 Dubrovnik, Udruga Fun H2O Mlini, Udruga Slavonaca, KOGO, Seoska kuća Novaković i Tutto bene.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn