Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Čestitamo blagdan sv. Nikole - Dan dubrovačkih branitelja

Dubrovnik danas na blagdan Svetoga Nikole obilježava Dan dubrovačkih branitelja, spomen na 6. prosinca 1991. godine  kada je doživio najteža razaranja tijekom srpskocrnogorske agresije. Grad je toga dana na Srđu, Belvederu, Sustjepanu i drugim položajima, zahvaljujući hrabrim dubrovačkim braniteljima uspješno obranjen. Bio je to i dan kada je neprijatelj zaustavljen u napredovanju na dubrovačkom području, prekretnica u ratu nakon koje su slijedile akcije oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske.

Točno u pet sati ujutro, 6. prosinca 1991. godine, započelo je cjelodnevno bombardiranje Dubrovnika pri čemu je 19 ljudi poginulo, a 60 ranjeno. Najteže je stradala povijesna jezgra Dubrovnika, u kojoj je devet palača u potpunosti izgorjelo, a 461 zgrada pretrpjela je teža oštećenja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn