Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U Domu mladeži Donji Brgat održana skupština Lovačkog društva "Župa" (FOTOGALERIJA)

U Domu mladeži Donji Brgat sinoć je održana redovna skupština Lovačkog društva Župa. U župsko lovačko društvo trenutno su učlanjena 162 lovca, od toga 44 počasna i četiri veterana. U protekloj godini iz društva su istupila četiri lovca, dva lovca su preminula, a upisana su četiri nova člana.

U svom izvješću o radu predsjednik LD Župa Lovorko Klešković je istaknuo kako je u 2018. godini u nabavi divljači nabavljeno 120 fazana koji su ispušteni u lovište, većina u polje ispod Postranja, a manji dio kod Petrače, Klokurića i na Brgatu. Nabavljeno je i šest parova zečeva. Predsjednik društva je istaknuo potrebu većeg angažmana lovaca oko radova na održavanju pojilica, te istaknuo konkretan primjer na Žarkovici gdje je otkako je zatrpana pojilica jarebica nestala iz tog dijela lovišta. Također je naglasio potrebu većeg angažmana na čišćenju puteva i prosjeka u lovištu.

Klešković je izvijestio članove kako su od Ministarstva poljoprivrede dobili naredbu o povećanom odstrjelu divlje svinje do biološkog minimuma zbog sprječavanja svinjske kuge što za župsko lovačko društvo konkretno znači da se divlja svinja smije loviti sve do 1. srpnja ili do opoziva odluke, što ujedno znači da se psi goniči za lov divlje svinje smiju koristiti i u mjesecima kada ne bi smjeli biti u lovištu.

Financijsko izvješće društva je podnio Nikola Nadramija, a o lovnom streljaštvu i natjecanju župskih lovaca u disciplinama trap i lovački parkur, izvijestio je voditelj sekcije Mato Lučić. Prije skupštine u crkvi Svete Ane u 17:30 sati služena je misa za preminule lovce, a nakon radnog dijela skupštine lovci u Domu na Donjem Brgatu proveli ugodno druženje uz večeru koje je potrajalo do kasnih večernjih sati.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn