Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Mlini dobili osam novih Washingtonia robusta palmi s lepezastim listovima (FOTO)

Radovi na isklopu panjeva velikih palmi koje je prije nekoliko godina uništila Palmina pipa započeti krajem siječnja, ovih su dana urodili sadnjom osam novih Washingtonia robusta palmi s lepezastim listovima.

- Sredstva za cjelokupan projekt u iznosu od 300 tisuća kuna su osigurana iz proračuna Turističke zajednice. Riječ je o palmama drugog tipa od onih koje je uništila Palmina pipa. Sukladno projektu palme su postavljene na jednakoj udaljenosti jedna od druge što omogućava da se između njih iskoristi prostor za parkirna mjesta koja nam u Mlinima nedostaju. U sklopu radova se postavljene i nove instalacije, a bit će postavljena i nova javna rasvjeta identična onoj postavljenoj na šetnici u Srebrenom, a na kraju slijedi vraćanje arli oko stabala palmi i popločavanje prostora - rekao je Općinski načelnik Silvio Nardelli.

Washingtonia robusta vrsta je vrlo visoke palme koja izdržava niske temperature do -9 C. Listovi na naličju baze imaju svijetlozlatnu do smeđu pjegu a peteljke imaju bodlje od rane mladosti. Ubraja se u brzorastuće palme čije stablo dostiže visinu i do 30 metara, a vrhu robusnog stabla, formira se “krošnja“ s lepezastim listovima.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn