Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U Platu obilježena 28. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije GROF Dubrovnik (FOTO)

U bazi IJP u Platu danas je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka temeljne postrojbe Specijalne jedinice policije GROF Dubrovnik. Svim nazočnima se tom prilikom obratio i predsjednik Udruge SJP GROF Hasib Alibegović, podsjetivši još jednom na značaj ove postrojbe u obrani hrvatskog juga, ali i prisjetivši se svojih poginulih kolega. Zahvalnost svim pripadnicima SJP GROF, ali i svim članovima njihovih obitelji izrazio je i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević: “Poginuli pripadnici ove postrojbe, ali i svih drugih, u čiju čast danas i stojimo ovdje, zaslužuju naše najdublje poštovanje i vječnu zahvalnost te da žrtva koju su podnijeli ne živi samo u sjećanju njihovih obitelji nego svih nas.”

Župan Nikola Dobroslavić u svom je obraćanju rekao kako danas obilježavamo 28. obljetnicu osnivanja SJP GROF upravo na mjestu gdje je podignut spomenik onima koji su za slobodu dali najviše, svoje živote: “Mi na ovom području smo, kao i cijela Hrvatska, 1991. bili grubo napadnuti od moćnijeg agresora i mnogi su se tada odazvali na obranu. Imali smo na našemu području brojne postrojbe koje zaslužuju počast, a među njima istaknuto mjesto svakako ima postrojba GROF. Ja im se na tome zahvaljujem i čuvat ćemo uspomenu na njihov doprinos Domovini, na njihovu žrtvu, kao i na žrtvu svih ostalih postrojbi hrvatske vojske i policije, a ovakve ćemo obljetnice obilježavati jer moramo pamtiti i moramo tako odgajati našu djecu, kako nikad više nikome ne bi palo napamet stupiti na ovo sveto hrvatsko tle.”, zaključio je župan.

U sklopu svečanosti, predsjednik Udruge SJP Grof Hasib Alibegović je uručio plakete obiteljima poginulih pripadnika jedinice, a potom i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovniku, Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj te Općini Župa dubrovačka i Općini Konavle.
Kod spomenika je, uz prigodne riječi molitve policijskog kapelana fra Iva Kramara, odana počast svim poginulim braniteljima i stradalim u Domovinskom ratu, a potom su svi nazočni zajedno obišli i novouređenu spomen-sobu u prostorima IJP u Platu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn