Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Na magistrali kroz Župu uskoro dva nova pješačka prijelaza s kompletnom signalizacijom (FOTO)

Ovih dana se privode kraju radovi na postavljanju dva pješačka prijelaza na Državnoj cesti D 8 kroz Župu. Riječ je o lokacijama Mlini - Popolica i Čibača - Mišići na kojima će uskoro biti u funkciji pješački prijelazi s kompletnom svjetlosnom, te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Radovi se izvode u suradnji Općine Župa dubrovačka i Hvarskih cesta, a u prvoj fazi uređuju se pješački prijelaz na raskrižju D8 i D223 na Dupcu, te dva navedena semaforizirana prijelaza.

- U sljedećoj fazi uredit će se pješački prijelazi na lokacijama Zavrelje kod skretanja za Hotel Astarea i Plat - skretanje za hotele Plat, dok će se na lokacijama Mlini-Trgovište i Plat-okretište postaviti vertikalna i horizontalna signalizacija bez ocrtavanja pješačkih prijelaza. Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa pristupit će se i uređenju pješačkog prijelaza na lokaciji Soline.

Time bi uz postojeća dva pothodnika u Blatu i Kuparima, te semaforizirane prijelaze na raskrižjima za Poslovnu zonu i Srebreno ipak poboljšala razina sigurnosti za sve veći broj stanovnika i posjetitelja Župe dubrovačke - rekao je pročelnik općinskog jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić.

- S obzirom da su Hrvatske ceste nedavno ugovorile izradu projekta poboljšanje prometnih uvjeta na kompletnoj dionici državne ceste D8 kroz Općinu Župa dubrovačka, praktički od Orsule do Oboda, za očekivati je da će se kroz taj projekt tražiti trajna rješenja u vidu pothodnika i nathodnika te krenuti u projektiranje istih, te naravno ishođenje dozvola.- zaključio je Marić.

Podsjetimo,  prioritetna aktivnost izgradnje (postavljanja) pješačkih prijelaza na magistrali kroz Župu je dogovorena na sastanku  u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, 21. studenoga 2018. godine na kojem su uz ministra Butkovića i suradnike bili i saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, Josip Škorić i  Nikša Konjevod predsjednik i član uprave Hrvatskih cesta, te općinski načelnik Silvio Nardelli i pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn