Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Dokumentarni film „Ovčara-neispričana priča“ u kinu Sloboda

Dana 21.studenog 2016. godine u dvorani kina Sloboda u Dubrovniku biti će prikazan dokumentarni film „Ovčara-neispričana priča“ pod pokroviteljstvom i u produkciji Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH.
 
Riječ je o dokumentarnom filmu u kojem se četvrt stoljeća nakon zločina nad hrvatskim zarobljenicima prvi put dubinski govori što se zaista događalo u ratnom vihoru u Vukovaru.U filmu je detaljno i precizno navedeno ime svakog počinitelja koji nije progonjen, a po prvi put će biti prikazani iskazi onih koji su izvršavali zločine na Ovčari, rekao je najavljujući film prije premijere u dvorni Vatroslav Lisinski predsjednik sindikata Nikola Kajkić.

Na Ovčari je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati do 1 sat ujutro ubijeno 276 osoba, a još se traga za posmrtnim ostatcima 76 osoba. Od tristo zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.

U Dubrovniku će se održati dvije projekcije – u 17.00 i 18.30 sati, a ulaz će biti besplatan. Za prisustvovanje projekciji potrebno je prethodno se najaviti na broj mobitela 098/1814-333, kako bi osigurali svoje mjesto u dvorani.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn