Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Na poziv Hrvatskog doma Linz; KUD Marko Marojica gostovao u Austriji (FOTO)

Na poziv Hrvata okupljenih u zajednici Hrvatski dom Linz KUD Marko Marojica je prošlog vikenda gostovao u Austriji. U prepunom domu su održali koncert dvosatnog programa u kojem su nastupili i članovi folklorne sekcije Hrvatskog doma Linz.

Nakon predstavljanja svoje bogate nošnje, program su počeli župskim balima, te nastavili Konavoskim plesovima, gracioznim Starim splitskim plesovima, a za kraj su izveli svima poznatu i atraktivnu primorsku poskočicu Linđo, koja je izazvala gromoglasan i dugotrajan pljesak okupljenih.

Domaćini su se uistinu potrudili da se Župljani osjećaju kao kod kuće, te su tijekom ovog trodnevnog boravka Župljanima pokazali sve ono najbolje od Linza - od kulture do gastronomije. Na kraju druženja uručeni su tradicionalni pokloni, ali i obećanje kako će se ovo prijateljstvo nastaviti i u buduće.

iz župskog KUD-a zahvaljuje Hrvatskom domu Linz na gostoprimstvu, a Folklornom ansamblu Linđo na posudbi transportnih kufera, a kako bi iznimno vrijedne župske nošnje stigle sigurno do odredišta.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2016/kultura/kud_MM_linz{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn