Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

68. Ljetne igre; Velebna Carmina Burana za početak glazbenog programa

Bogat ovoljetni glazbeni program 68. Dubrovačke ljetne igre otvaraju izvedbom Carmine Burane u utorak, 11. srpnja s početkom u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha, koju posvećuju mo. Vjekoslavu Šuteju, uspješnom ravnatelju glazbenog programa Igara i svjetski uglednom dirigentu. Maestro Šutej, prije petnaest je godina glazbeni program 53. Igara otvorio spektakularnom izvedbom Carmine Burane, djelom koje je postalo simbolom njegove neraskidive poveznice s Gradom. 

Uz Zagrebačku filharmoniju kao najstariji i najugledniji hrvatski orkestar koji je uvijek jamstvo vrhunskog glazbenog doživljaja, a koja mo. Šuteja nosi u srcu kao voljenog i nikad prežaljenog šefa dirigenta, Carminu Buranu izvodi i Dubrovački simfonijski orkestar kao snažna potpora glazbenom programu Igara i kao orkestar koji je Craminu Buranu izveo 2002. pod dirigentskom palicom mo. Šuteja. Zborske dionice izvodi ugledni Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, a sve to pod dirigentskom palicom Ivana Josipa Skendera, Šutejeva učenika, koji je danas stalni dirigent Cantus Ansambla, zborovođa u Operi HNK u Zagrebu te asistent Uroša Lajovica na Muzičkoj akademiji. Međunarodni tim solista čine Owen Willets koji će još jednom ovo ljeto nastupiti pred festivalskom publikom i to kao Orlando u istoimenoj operi, zatim austrijska koloraturna sopranistica Nicola Proksch te bariton Nikola Mijailović koji se diči brojnim priznanjima diljem svijeta, nastupima u najuglednijim opernim kućama poput Boljšoja, La Scale ili Teatra Colon, u kojima nastupa uz operne velikane kao što su Luciano Pavarotti, Jose Cura i drugi.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn