Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nastavlja se snimanje za dokumentarni film “Župa i župljani u Domovinskom ratu"

Nastavlja se snimanje razgovora za dokumentarni film “Župa i župljani u Domovinskom ratu 1991. - 1995." , projekt čije je realizacija počela u prvim mjesecima ove godine.

- Ideja je nastala iz potrebe dokumentiranja povijesnog trenutka koji je na dramatičan način obilježio živote svih stanovnika naše općine i pridonio stvaranju samostalne Hrvatske. Činjenica je da do danas nije proizveden uradak takve vrste i krajnje je vrijeme zabilježiti razgovore sa sudionicima - poručuje Nikola Duper, autor projekta.

Film je podijeljen u 5 dijelova:

1. Ljeto 1991. godine, odnosno razdoblje prije početka agresije na Župu;
2. Početak oružanog napada;
3. Izbjeglištvo;
4. Oslobođenje Župe;
5. Povratak.

Pozivaju se svi koji su na bilo koji način svjedoci tih teških vremena da se jave i ispričaju svoju priču. To su, prije svega, branitelji a zatim žene i tadašnja djeca koji su na poseban način proživjeli dramu izbjeglištva i ratnog razaranja.

Isto tako mole se svi koji su u posjedu video snimaka i fotografija da se jave, ako žele doprinijeti u stvaranju ovog filma, navodi se u pozivu.

Više o projektu možete naći na stranici: www.rat-u-zupi.duper.org


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn