Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U Luksemburgu otvorena izložba na kojoj su izložene Župske Jaslice Lea Kleškovića

Kako smo najavili ovog ljeta, u Luksemburgu je 11. prosinca otvorena izložba različitih setova Božićnih Jaslica na kojoj Hrvatsku predstavljaju Župske Jaslice, autora Lea Klekovića. Izložene su jaslice iz 114 zemalja, tri zemlje više nego je bilo najavljeno, a izložba koju organizira kolekcionar Paul Nilles će biti otvorena do kraja godine.

- Na jaslicama sa slike sam prije nego sam ih poslao na repaticu stavio zlatni prah u sjaju pa je još ljepša. Kako ove Župske jaslice predstavljaju Hrvatske jaslice na ovoj izložbi, na njima sam spojio jug i istok Hrvatske. Gospa u ruci ima Konavoski vez, a Josip na prsima kiticu ružmarina s trobojnicom, običaj Hrvata u Slavoniji na svadbama - rekao je Leo Klešković.

Podsjetimo, Leo je za ovu prigodu izradio jaslice u veličini od 27 do 30 centimetara koje su oduševile gospara Paula Nillesa. Jedinstvene zbog svog izgleda, materijala i posebnog načina izrade u narodnoj nošnji Dubrovačkog kraja - Župe dubrovačke privlače pažnju kolekcionara i ljudi iz cijelog svijeta. Upravo svojim posebnim dizajnom i narodnom nošnjom privukle su pažnju i gosparu Paulu Nillesu, te ih je poželio imati u svojoj kolekciji i predstaviti ih na izložbi u Luksemburgu.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn