Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Predstavljen priručnik Ermine Duraj „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi“

Priručnik „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“ Ermine Duraj, objavljen u nakladi Hrvatske udruge za odnose s javnošću, predstavile su sinoć, 8. ožujka u Festivalskoj palači autorica i Vlatka Vučić Marasović, voditeljica Dalmatinske podružnice HUOJ-a.

Autorica Ermina Duraj od 2007. godine glasnogovornica je te zadnjih pet godina i voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije kao i Kabineta župana, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo novinarskog rada na Hrvatskoj radioteleviziji u Rijeci i na Kanalu Ri. Knjiga je prvi priručnik na ovu temu u Hrvatskoj, a rezultat je višegodišnjeg rada i stečenog iskustva u javnom sektoru koji obuhvaća i teoriju i praksu odnosa s javnošću u općinama, gradovima i županijama. U sedam poglavlja ovog priručnika, obrađuju se teme poput strateškog komuniciranja s medijima, razumijevanja medija, položaja službenika za odnose s javnošću i slično. Priručnik je nastao iz potrebe da se službenicima za odnose s javnošću u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.

- Cilj mi je bio predstaviti i opisati poslove u odnosima s javnošću u javnom sektoru gdje kolege rade ogroman posao u sjeni i najčešće su „katice za sve“ te ukazati na važnost dobre komunikacije između stručnjaka za odnose s javnošću i novinara. Htjela sam naglasiti i koliko je svakoj instituciji potrebna i važna dobra organizacija osobe ili službe za odnose s javnošću – kazala je autorica Ermina Duraj, dodajući da će knjiga, kroz konkretne primjere iz prakse i upute za rad, pomoći novim generacijama da izbjegnu sve nedoumice i probleme s kojima se i sama autorica suočavala u svom radu. 

Predstavljanju priručnika nazočila je i Melita Pavlek, predstavnica Hrvatske udruge županija koja je jedan od pokrovitelja izdanja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn