Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Karnevo će se ipak učinit! Izabrano novo vodstvo, Luce Čučić ponovno predsjednica

Nakon godine pauze, u pokladnom vremenu iduće 2019. godine ponovno bi trebali vidjeti Župski karnevo, ali i sve tradicionalne maškarane priredbe. Garancije tome bi trebalo biti novo vodstvo karnevala izabrano na izbornoj skupštini održanoj u velikoj vijećnici  Općine.

Nakon šest godina predsjednica Župskog karnevala je ponovno Luce Čučić, njezin zamjenik Stijepo Galjuf, a u novo Upravno vijeće su ušli Nikola Sambrailo, Ivanka Zec, Mateo Kesovija, Renata Pavlin, Marko Matijaš, Tea Srijemsi, Mario Sambrailo i Petronela Jakobušić.

Novo vodstvo je preuzelo obvezu da odmah započne razgovore s Općinom Župa dubrovačka i TZ Župa dubrovačka kao najvažnijim partnerima u organizaciji zimskih karnevalskih događanja, a posebno u organizaciji ljetnog karnevala, koji bi mogao postati važan dio turističke ponude i promidžbe. Zaključeno je da će neophodna će biti i suradnja s vlasnicima i direktorima ugostiteljskih objekata. Također se računa na uvijek dobru suradnju s Mažoretkama Župe dubrovačke  i župskom Limenom glazbom.

Od sredine siječnja do Ultimih od Poklada koji su iduće godine 5. ožujka, planira se organizirati niz tradicionalnih manifestacija, ali i nekoliko novih. Tako bi u pokladnom vremenu dogodine trebali imati; Predaju  ključa od Općine i preuzimanje vlasti, Organizaciju izbora za EU parlament, Dječja maškaranu zabavu, Dječje maškarane igre, Maškarane zabave po kafićima u Župi, Povorka kroz Župu dubrovačku i preko Straduna, Veliku maškaranu zabavu, te na kraju Povorku kroz Župu s maškaranom zabavom na Ultime od poklada.

Posebno je naglašeno da je pored organizacije maškaranih skupina i animiranja Župljana za obnovu tradicije maškaravanja, izuzetno važno da se ljudi vični peru odazovu i uključe u izradu šaljivog teksta - ostavštine Župskog karnevala po čemu je Župski karnevo bio poznat. Ljetni karnevo će prema najavama uz povorku imati i kratak zabavni program.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn