Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U subotu Župski karnevo; U 10:30 ispred Općine, 11:30 u Cavtatu, 15:30 na Stradunu

Nakon godine pauze u subotu 23. veljače ponovno će se okupiti povorka Župskog karnevala i krenuti u obilazak Župe, Cavtat i Grada. Okupljanje maškara je u 10 sati ispred zgrade Općine u Srebrenom gdje će se u 10:30 čitati Župski testamenat.

Iz Srebrenog povorka kreće prema Cavtatu, a čitanje testamenta za Cavtaćane je predviđeno u 11:30 na rivi. Slijedi Đirata kroz Postranje i obilazak zdravica.

Župski karnevo se na Pilama očekuje oko tri ure izapodne, a u 15:30 je čitanje ostavštine i predstavljanje maškaranih skupina na Stradunu.

Kako je to već uobičajeno, uz župske maškare u povorci će se predstaviti i gostujuće skupine koje ove godine dolaze iz okolice Ptuja, Širokog Brijega, Kiseljaka, Trogira, Primoštena, Biograda na Moru, Čapljine, Ivanić Grada i Kaštela.

Po povratku u Župu u večernjim satima sudionici povorke, ali i svi ostali željni maškaravanja okupit će se na Maškaranoj zabavi u hotelu Astarea.

Dan prije, u petak 22. veljače u trgovačkom centru Sub City Srebreno u 17 sati organiziran je program za najmlađe uz nastup plesne skupine Dance  Around, face painting, te nastup najmlađih članova KUD-a Marko Marojica, a u 18:00 je otvaranje izložbe tradicijskih maski Janka Levančanina. 

- Imamo prijavljeno više od 30 grupa, a još stižu prijave. Molimo sve koji se u zadnji tren odluče priključiti povorci da se jave nekome iz uprave Župskog karnevala jer moramo znati približan broj sudionika zbog organiziranja prijevoza i obroka - poručuje predsjednica karnevala Luce Čučić.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn