Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Promocija pete zbirke pjesama Stanka Krnjića „Sto i jedna mala pjesma“ najavljena za 7.svibnja

Promocija nove knjige  Stanka Krnjića „Sto i jedna mala pjesma“ održat će se u hotelu Dubrovnik Palace dana 7.svibnja s početkom u 19 sati. O knjizi će govoriti akademik Luko Paljetak, prof. dr. Antun Lučić koji su ujedno i recenzenti knjige i prof. Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne, čiji je Stanko član.  Knjiga je izašla u nakladi Matice Hrvatske ogranak Podstrana i Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne.

- Moja nova knjiga, zbirka pjesama „Sto i jedna mala pjesma“, kao što i naslov kaže, sadrži sto i jednu pjesmu. Nazvao sam ih male jer svaka od tih pjesama ima samo pet stihova. Pisane su tako da su prvi i zadnji stih potpuno isti iako često nemaju isto značenje. Naizgled se radi o vrlo zahtjevnoj formi, što je i istina u jednu ruku, jer sam kao pjesnik prinuđen izreći svoje misli na već unaprijed zadan način. Gubi se ona popularna sloboda stiha u svom izvornom obliku jer postoje zadane šablone, ali s druge strane ostaje sloboda izričaja, a pisanje vremenom postajalo sve lakše. Ako se dovoljno dobro prebaci tijek misli u taj način razmišljanja, pisanje postaje relativno lagano. Pjesme u knjizi su uglavnom poredane po kronološkom nastajanju, uz neznatne izmjene. Knjiga je pisana po prilici desetak mjeseci, uz sve drugo moje pisanje, a privedena je kraju prije nešto više od godinu dana - rekao je o svojoj petoj zbirci Stanko Krnjić u nedavnoj najavi na našem portalu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn