Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Predstavljena "Sto i jedna mala pjesma", peta zbirka pjesama Stanka Krnjića (FOTO/VIDEO)

Župski stomatolog i pjesnik Stanko Krnjić, predstavio je sinoć u hotelu Dubrovnik Palace svoju petu zbirku pjesama ”Sto i jedna mala pjesma”. O zbirci su govorili akademik Luko Paljetak, prof. dr. Antun Lučić koji su ujedno i recenzenti knjige i prof. Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne, čiji je Stanko član. Program je vodila i pjesme čitala Nila Miličić Vukosavić, a za glazbeni dio se i ovaj put pobrinuo Vedran Mezei.

- Zbirka Sto i jedna mala pjesma zapravo je lanac mahom ljubavnih pjesama, a budući da ljubav ne podnosi lance, primjerenije je takav niz nazvati kolajnom, onako kako je rukovet svojih soneta nazvao Tin Ujević obraćajući se svojoj ljubljenoj ženi, s vjerom da će ta kolajna dobiti pravu cijenu tek onda kada je, kako piše u V. sonetu, vidi „slavno obješenu, /ljubljeno dijete, baš o tvom vratu.“  Sve Krnjićeve pjesme u ovom lancu/kolajni pisane su u prezentu jer zaljubljeni svoju ljubav, čak i kad je ona već prošlost, doživljava/živi kao prezent u kojem se odražava svaki za njega značajni trenutak te veze.

Nije ljubav jedina tema Stanka Krnjića u ovoj knjizi. Govori on i o zemlji i o Bogu, jer oni su također ljubav. Krnjić upozorava: „ Možete voljeti to što volite ali zemlja ova nije samo to / puno je više, dublja, duža, modrija“, a Bog: „ Možda je i On sam i društvo traži ... pa i ja njemu šapćem koju da nisam dužan.“ Ova nova Krnjićeva zbirka, knjiga je takvih šapata, koje je potaknula ljubav udružena s umijećem zaustavljanja riječi, a Stanko Krnjić to je umijeće, kako vidimo, vrsno svladao - rekao je akademik Luko Paljetak .

Što su o Sto i jednoj maloj pjesmi rekli ostali promotori pogledajte u prilogu ŽuTV-a.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn