Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Što je sve bilo izloženo na izložbi starinskih predmeta u "staroj školi" na Kantulama (FOTO/VIDEO)

U jednoj od učionica stare školske zgrade na Kantulama, tijekom prošlog tjedna bila je postavljena izložba starinskih predmeta koji su se nekada svakodnevno upotrebljavali u našim krajevima. Riječ je o dijelu projekta "Iz prošlosti zavičaja" kojeg je organizirala učiteljica Marica Ćorić sa svojim je učenicima iz 4.C razreda župske škole.
 
Jučer popodne uz učenike koji su izložbu mogli pogledati tijekom tjedna u jutarnjim satima, priliku za razgledanje su imali i njihovi roditelji. Ugođaj razgledanja starih predmeta su upotpunili i članovi  KUD-a Marko Marojica  koji su učenike 4.C obukli u župske nošnje, a djeca su imali priliku čuti nešto više o samim nošnjama i lijerici. Kao iznenađenje učenicima, gospođa Mare Kurajica je učenicima ispričala i pokazala kako su Župke nosile košić na glavi.

Nažalost, jedna hvale vrijedna ideja i izložba koja je iz nje nastala, zbog adekvatnog nedostatka prostora u koji bi mogla biti postavljena, živjela je samo nekoliko dana jer se po povratku terenske nastave učenici vraćaju u učionicu u koju je bila postavljena. 


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn