Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U Kazalištu Marina Držića održana komemoracija povodom smrti maestra Đela Jusića

U Kazalištu Marina Držića danas je održana komemoracija povodom smrti maestra Đela Jusića.Uz obitelj,  župana Nikolu Dobroslavića, gradonačelnika Mata Frankovića sa suradnicima, biskupa dubrovačkog mons. Mata Uzinića i brojnih drugih, s maestrom su se posljednji put došli oprostiti brojni sugrađani, prijatelji, kolege, članovi Malog raspjevanog Dubrovnika, koji su uz riječi sućuti najbližima uputili i prekrasne riječi sjećanja vezane uz gospara Đela, a Dubrovački simfonijski orkestar i klapa Kaše podsjetili su na neke od najpoznatijih nota Đela Jusića.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru izrazio iskrenu i duboku sućut članovima obitelji maestra Đela: „Naš Đelo bio je veliki umjetnik, glazbenik, zaljubljenik u naš Grad, domoljub i čovjek koji je tako vješto utkao glazbene note u svoj Grad. Nije više s nama fizički, ali duhom jest, kroz svoje predivne pjesme koje su nam upotpunjavale mladost, obilježile srednje godine, a prate nas i danas. I nastavit će naš Đelo biti s nama jer ćemo ga se sa zahvalnošću trajno sjećati i jer će se njegove pjesme pjevati i svirati. Njegove pjesme nastale kao rezultat ljubavi u kojoj su živjeli Đelo i Grad, jedne divne ljubavi koja se pokažala tako nježna i tako plodna. Hvala ti, dragi Đelo, na svemu što si nam dao. Pamtit ćemo tebe i tvoja djela. Neka ti je mirno more, dragi naš kapetane!“, rekao je župan.

- Kad razmišljam po čemu ga pamtim, onda mi nekako ostaje u sjećanju onaj njegov hod preko vrata od Ploča, polako u Grad, a iza njega se širi miris lule.  Ljubav koju je gospar Đelo imao prema svom Gradu bila je nevjerojatna, ali ono što također treba istaknuti je ljubav koju je imao prema svojoj Hrvatskoj. Kad god je bilo najteže, on je bio tu, kad god je trebalo. Ne tražeći ništa zauzvrat, davao je sve – naglasio je gradonačelnik Franković.

Od Đela Jusića prigodnim riječima oprostili su se i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat, predsjednik Gradske glazbe Dubrovnik Dživo Brčić te Vilma Kosović u ime Dubrovačkog demokratskog sabora i Anđela Matić u ime svih generacija Malog raspjevanog Dubrovnika.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn