Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Poslastica za ljubitelje klasične glazbe - Janja Vuletić i Camerata Art u crkvi Sv. Ilara (FOTO/VIDEO)

Župski ljubitelji klasične glazbe sinoć su u crkvi Sv. Ilara u Mlinima imali rijetku priliku u svom mjestu uživati u veličanstvenim izvedbama dijela J.S. Bacha, A. Vivaldija, G.F. Handela, F.X. Richtera, M. Ravela, J.B. Lociellta i G. Puccinia na koncertu ansambla Camerata Art i mezzosopranistice Janje Vuletić održanom u sklopu programa Župskog ljeta.Župska mezzosopranistica koja je nastupala u opernim kućama diljem Europe, te je osvojila brojna međunarodna priznanja, najranije uloge ostvaruje kao dio produkcije Međunarodne operne kuće Zürich s kojom je debitirala u Offenbachovoj La Belle Hélène pod dirigencijom Nikolausa Harnoncourta. Od 2002. do 2006. solo je izvođačica u Karlsruhe operi s ulogama, između ostalog, kao Cherubino (u Le Nozze di Figaro), Orlofsky (u Die Fledermaus), Hänsel (u Hänsel und Gretel), Olga (u Eugen Onegin), Niklausse (u Les Contes d'Hoffmann), Princ (u Cendrillon) i Idamante (u Idomeneo).

Godine 2006. debitira u briselskom La Monnaie kazalištu (kao Fjodor u Borisu Godunovu) i ženevskom Grand Théâtre (kao Melanto u Il ritorno d'Ulisse in Patria). Slijede uloge Despine u Cosi fan tutte također u ženevskom Grand Théâtre, naslovna uloga u Bizetovu Djamilehu pri Operi Saint Etienne i Operi National u Lyonu, Jean u Bizetovu Portrait de Manonu u Liceu u Barceloni, Dorabella u Cosi fan tutte u Švedskoj operi u Stockholmu, festivalu Aix-en-Provence, frankfurtskoj i Karlsruhe operi. Kao Cherubino (u Le Nozze di Figaro) ponovno nastupa u La Monnaie a kao Sesto (u Giulio Cesare) nastupa i u dresdenskoj Staatsoperi. Sezonu 2010. / 2011. obilježio joj je nastup kao Carmen u istoimenoj operi u Bordeauxu. Taj je uspjeh nastavljen u Lorraineu pri Operi national u ulozi Babe Turka u The Rake's Progress.

Zadnjih godina angažirana je ponovno kao Carmen u Deutsche Oper am Rhein u Düsseldorfu gdje je i Bianca u Zemlinskijevoj Eine florentinische Tragödie. Osim toga, debitira u Verdijevu Rekvijemu s berlinskim Konzerthausom, u Rossinijevom djelu Petit Messe solenelle i Mahlermaniji s kontroverznom berlinskom kazališnom kompanijom Nico and the Navigators. Nadalje, u beogradskoj operi je Nerone u L'incoronatione di Poppea te je ponovno Carmen, ali ovaj put u bremenskom teatru. Gertruda je u Hamletu, Lukrecija u Silovanju Lukrecije i Klitemnestra u Iphinegie in Aulis u nacionalnom teatru u Ostravi i u praškom nacionalnom teatru Antonin Dvořák.

Komorni ansambl Camerata Art već nekoliko godina djeluje u sastavu Iva Vukić - violina, Matija Novaković - fagot i Stefani Grbić čembalo - klavir.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn