Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

VIDEO: Sestre Anćele i "Hvala redovnika"

Redovnice Službenice Milosrđa (Anćele) koje djeluju i u Dubrovačkoj biskupiji, snimile su u Godini posvećenog života video uradak u kojem prikazuju ljepotu redovničkog života u svojim zajednicama diljem Hrvatske. U pozadini videa je himna „Hvala redovnika“, također snimljena povodom Godine posvećenog života. Autorica videa je s. Ružica Dodig koja živi i djeluje u Dubrovniku.
 
Sestre se, sukladno svojoj redovničkoj karizmi, brinu o starim i nemoćnima, vode dječji vrtić, pružaju njegu osobama s posebnim potrebama. Srednjoškolkama i studenticama uz smještaj nastoje pružiti i toplinu obiteljskog doma. Uključene su u apostolat na župama (kao sakristanke, vjeroučiteljice, zborovođe) i u školama. Sve to uspjele su prikazati u video uratku.


 Službenice Milosrđa u Italiji je u 19. stoljeću utemeljila sv. Marija Krucifiksa, a prvi samostan izvan Italije osnovan je u Dubrovniku. Danas djeluju u 20-ak zajednica u Hrvatskoj i BiH, a djeluju i u Italiji, Brazilu, Ekvadoru i Ruandi.
 
Autorica videa s. Ružica nakon završenog teološkog studija, svoje umjetničke interese je nastavila razvijati na Akademiji umjetnosti u Italiji gdje je završila video, sound i game design. Koliko glazba i slika utječu na mlade ljude razradila je u projektu “Music Video in Education and Promotion“ (“Glazbeni spot u odgoju i promociji”) na grafičkom design-u. Trenutno radi kao odgojiteljica u Učeničkom domu Paola Di Rosa u Dubrovniku, gdje osobitu pozornost posvećuje razvijanju multimedijalnog načina izražavanja kod mladih ljudi.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn