Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Za Mali Uskrs 4. Aklapela festival - Subrenum nastupa na drugoj večeri u Kneževom dvoru

Mali Uskrs je ponovo u znaku izvorne klapske pjesme! Ovogodišnja AKLAPELA predstavlja sveukupno 10 klapa iz svih krajeva Hrvatske, te jednu klapu iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, a prema izboru umjetničkog voditelja festivala, maestra Joška Ćalete.

U Dubrovniku ćemo tako u klapskom vikendu imati prilike čuti pet muških, te pet ženskih klapa koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a.

Program 4. festivala AKLAPELA započinje u  petak, 10.04. u 20:00 sati u Kneževu dvoru, a nastupi će klape: Kaleta (Zadar), Narenta (Mostar), Petrada (Zagreb), Ventula (Split) i FA Linđo (Dubrovnik)

U subotu, 11.04. u 20:00 sati u Kneževu dvoru zapjevat će Armorin (Zagreb), Braciera (Bol na Braču), Mriža (Split), Neverin (Kaštel Lukšić) i Subrenum (Župa dubrovačka).

Tradicionalni koncert, poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnik i ove je godine na rasporedu u nedjelju, 12.04. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika na kojem će nastupiti sve klape sudionice četvrtog festivala Aklapela!

Festival Aklapela postao je omiljeni festival izvorne klapske pjesme Dubrovčana kao i posjetitelja Dubrovnika, a klape se rado odazivaju pozivu maestra Ćelete da budu dio ove autohtone glazbene priče. Produkciju festivala potpisuje agencija Dubrovnik PartneR.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn