Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Župa gradi prvi veliki teren s umjetnom travom u ovom dijelu županije (FOTO)

Nogometni klub Župa dubrovačka ove je jeseni krenuo u investiciju koja bi po završetku trebala osigurati puno bolje uvjete za rad, treninge i natjecanje svih uzrstnih katekorija kluba. U tijeku je izgradnja pomoćnog igrališta s umjetnom travom, prvog takvog terena u istočnom dijelu županije, teren s takvom vrstom podloge u županiji postoji samo u Pločama.

- Na glavnom terenu i malom igralištu s umjetnom travom jednostavno više ne možemo zadovoljiti potrebe treniranja i natjecanja svih kategorija. U klubu imamo više od 240 djece, u natjecanjima mlađih uzrasta sudjelujemo s deset ekipa i glavni teren je teško održavati da bi služio za potrebe natjecanja. On sam po sebi je napravljen davnih godina, iskrčena je ledina i on je uvijek ledina, nije to teren napravljen po pravilima struke, a sastav zemlje i trave je takav da u kombinaciji sa stotinu noga koje ga dnevno gaze, čini nemogućim održavanje travnate podloge pogotovo u vremenu slabije vegetacije - rekao je predsjednik kluba Đuro Lonza.

U tijeku su pripremni radovi na temeljenju i izgradnji potpornih zidova nakon čega slijedi ispuna podloge kamenim tamponom, te postavljanje drenaže, zatim će se postaviti završni sitni sloj na koji se postavlja umjetna trava. Građevinski pripremni dio se financira iz proračuna Općine, a umjetna trava je obećana od Hrvatskog nogometnog saveza. Cijena građevinskih radova je oko 200 tisuća kuna, travnjak će koštati do 700 tisuća kuna, a s postavljenjem zaštitne ograde , golova i svega što je potrebno za stavljanje igrališta u funkciju, investicija vrijedi više od milijuna kuna.- Bili smo planirali kroz ovu jesen sve završiti, međutim malo se sve otegnulo, nadam se da će u sljedećih dvadesetak dana biti gotovi betonski radovi, te da bi do kraja godine bila spremna podloga za postavljanje umjetne trave. Plan je da se travnjak postavi tijekom zimske pauze do proljetnog dijela prvenstva - zaključio je Lonza.

Zbog veličine parcele na kojoj se teren gradi, nažalost se nije mogla postići puna dimenzija travnjaka, pa će travnata površina biti 94 x 54 metra, što osigurava teren od 90 x 50 metara koji je dovoljan za odigravanje utakmica u svim kategorijama mlađih uzrasta. Tako bi se na novom terenu odvijali svi trenažni procesi kluba i sva natjecanja mlađih uzrasta, a glavni teren bi ostao očuvan za natjecateljske utakmice seniora.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/nogomet/teren_umjetna1118{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn