Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

„Pod budnim okom volontera“ - Učenici OŠ Župa dubrovačka partneri u projektu Deše

Dubrovnik provodi projekt „Pod budnim okom volontera“ u okviru EU poziva Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, financiranog od strane Ureda za udruge RH i Nacionalne zaklada za razvoj civilnog društva. Partneri u provedbi su udruga Bonsai, Udruga CROGIS, Udruga Lovci na oluje, OŠ Antuna Masle Orašac i OŠ Župa dubrovačka.

- „Mislim da sam vidio volontera“, „Mislim, dakle recikliram“, „Volonterstvom do izgradnje društvenog kapitala“, „Klima, ti i ja“ samo su neke od radionica i interaktivnih predavanja koje smo proveli od početka školske godine s djecom u Župi i Orašcu. Uz našu pomoć stariji osnovnoškolci su izradili razredne panoe „Kako pomoći Zemlji da se skulira“ , društvenu igru „Klima, ti i ja“ te su izradom panoa pokazali stečeno znanje, dok smo za mlađe osnovnoškolce organizirali kreativne radionice „Upcikliranje plastike“ na kojima su od plastičnih boca izrađivali rakete, kasice prasice, nakit i kućice za ptice.

Radionice će se provoditi kontinuirano s temama vezanim za očuvanje okoliša, odgovorno gospodarenje otpadom, ublažavanje i prilagodba klimatskim promjenama, zaštita baštine te radionice kroz koje se djeca upoznaju s primjerima volonterskih akcija koje su proveli mladi ljudi njihove dobne skupine čime ih potičemo na osmišljavanje vlastitih volonterskih akcija.

U projektu sudjeluje preko 400 djece u obje škole, očekuje nas još mnoštvo zanimljivih kreativnih radionica kako za djecu tako i za roditelje. Projekt traje do 31.svibnja 2018 - poručuju iz Deše.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn