Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Donesena odluka o terminima zimskih i proljetnih odmora u školama na području naše županije

Temeljem pribavljenih mišljenja školskih ustanova kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, Dubrovačka biskupija, Grad Dubrovnik i Tomislav Franušić, ravnatelj, odmor za učenike školskih ustanova na području Dubrovačko-neretvanske županije tijekom 2019./2020. nastavne godine realizirat će se sukladno Članku 4. Stavku 1. Točki 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. (Narodne novine, broj 48/2019.), odnosno na sljedeći način:

Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine
.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo odluku koja uvodi mogućnost novih odmora kojima se učenicima želi se omogućiti više kraćih odmora tijekom nastavne godine. odmor za učenike ne mora biti u isto vrijeme u svim školama u pojedinoj županiji. Naime, nakon pribavljenih mišljenja školskih ustanova, osnivač (u našem slučaju Dubrovačko neretvanska županija) odabire jedan od načina realizacije odmora, jednoobrazno za učenike svih školskih ustanova nad kojima ima osnivačka prava.

Predložene su četiri varijante odmora učenika, a osnivači školskih ustanova, u našem slučaju Dubrovačko-neretvanska županija, trebali su donijeti odluku koji varijantu će koristiti i o tome izvijestiti Ministarstvo.


VEZANE VIJESTI

Ministarstvo uvodi mogućnost četiri varijante odmora učenika, koju će izabrati naša Županija?


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn