Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Mihael Miloslavić i Ivana Milković pobjednici su Županijskog natjecanja u čitanju naglas

Mihael Miloslavić (OŠ Župa dubrovačka) i Ivana Milković (OŠ Gruda) pobjednici su Županijskog natjecanja u čitanju naglas. Izlaganje učenika ocjenjivala je prosudbena komisija u tročlanom sastavu: glumica Jasna Jukić, glumac Hrvoje Sebastijan i prof. hrv. jezika Tajana Martić.

Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad već sedmu godinu zaredom uključio se u Nacionalno natjecanje u čitanju naglas koje se provodi u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige. Organizatorice Županijskog natjecanja su knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Deša Ficović Kosović i Nikolina Miloslavić. Cilj samog natjecanja je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizirati knjige, čitanje kao i razvoj izražavanja.

Na natjecanju su nastupili učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecali su se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda. Natjecatelji koji su nastupali su: OŠ Cavtat (Nina Markoni i Antonio Grmoljez); OŠ Marina Držića (Ivana Lakić), OŠ Marina Getaldića (Lukša Marko Stjepović i Petra Tomičić); OŠ Gruda (Ivana Milković i Karmen Bogdanović); OŠ Ivana Gundulića (Antea Vojinić i Sunčica Bubalo); OŠ Kuna (Luna Market); OŠ Lapad (Ilar Galinović i Lana Miladin); PŠ Montovjerna(Karmen Nonveiller); OŠ Mokošica (Lucija Gluhak); OŠ Antuna Masle Orašac (Lara Margaretić i Karmen Milošević); OŠ Slano (Mara Pitarević i Ivana Radinković); OŠ Župa dubrovačka (Nea Matičević i Mihael Miloslavić).


Natjecatelji su imali zadatak predstaviti knjigu (prozno djelo domaće ili strane književnosti) po vlastitom izboru uz preporuku mentora, primjereno uzrastu natjecatelja. Mihael Miloslavić nastupio je pod mentorstvom Tanje Galjuf, a očekuje ga i nastup na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održava u Sisku, 21. i 22. studenoga 2019.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn