Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Deveta sjednica Općinskog vijeća; Prihvaćeno polugodišnje financijsko izvješće (FOTO)

Na svojoj devetoj sjednici vijećnici župskog općinskog vijeća prihvatili su zaključak o polugodišnjem financijskom izvješću za 2018. s izvršenjem Programa rada u 2018. Prihodi proračuna u prvih šest mjeseci iznose 21.797.467,00 kuna što je 46 posto od predviđenih 47.741.358 kuna predviđenih ovogodišnjim proračunom. Rashodi u prvom polugodištu iznose 16.844.847,43 kuna, 36 posto predviđenog u proračunu za 2018. U raspravi ovoj točki vijećnika Antuna Bašića je zanimao razlog malog postotka realizacije sredstava za Groblje Dubac gdje je proračunom predviđeno nešto manje od 9 milijuna i 800 tisuća, a realizirano oko milijun i sto pedeset tisuća ili 12 posto od predviđenog. U odgovoru načelnik Nardelli je naveo da postoje tehničke poteškoće zbog kojih se projekt Groblja u prvoj polovici godine ne realizira predviđenom dinamikom, te da pretpostavlja kako se planirani ovogodišnji iznos za Groblje Dubac neće u potpunosti realizirati.

Prihvaćena je i Odluka o Izradi Urbanističkog Plana uređenja ”KUPARI I”. Kako je u obrazloženju odluke naveo pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, riječ je o dijelu realizacije ugovora o koncesiji i pravu građenja u projektu Kupari, a kako je iz poznatih razloga došlo do zastoja u realizaciji projekta, potrebno je ponovno donijeti odluku jer je od donošenja prethodne istog sadržaja prošlo više od dvije godine.

U raspravi je vijećnik Marko Miloslavić potrebe donošenja ovakve odluke kao i same realizacije projekta Kupari kakav je predviđen zbog postojećeg stanja preopterećenosti komunalne i cestovne infrastrukture u Župi, kao i s problemima s nedostatkom radne snage koji je izražen i bez novih turističkih kapaciteta, kao i kvalitete života samih Župljana u uvjetima dodatnog povećanja turističkih kapaciteta. Načelnik Nardelli je odgovorio da nema razloga za zabrinutost, jer će zbog luksuznog brenda koji dolazi u Kupare kapacitet biti manji od 500 kreveta, što je značajno manje od 1500 predviđenih Županijskim Prostornim planom ili od prijeratnih 1600 kreveta u Kuparima. Na odgovor se nadovezao i pročelnik Marić istaknuvši da turistički kapaciteti u Župi još uvijek nisu ni blizu onima kakve je imala prije rata, te da prometno zagušenje prema podacima mjerenja prometa nije povezano s turističkim kapacitetima naše Općine.

Odluka je prihvaćena s osam glasova, dok su nezavisni Marko Miloslavić i Antun Bašić bili suzdržani.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/opcina/opcinsko_vijece120918{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn