Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nardelli komentirao priopćenje Grada o sastanku vezanom za vodoopskrbu i odvodnju s Ivanice

- S obzirom na nespretno sročeno priopćenje poslano od Grada Dubrovnika moram naglasiti da je na sastanku na kojem smo uz predstavnike Grada Dubrovnika, Hrvatskih voda, Općine Ravno i Vodovoda prisustvovali gosp. Marić i ja, dogovoreno da će Vodovod Dubrovnik pokrenuti izmjenu postojeće građevinske dozvole od crpne stanice Donji Brgat do novog graničnog prijelaza Brgat Gornji i to tako da se kroz navedenu trasu osim vodoopskrbne cijevi položi i cijev za odvodnju otpadnih voda odgovarajućeg profila.

To bi bila prva faza rješavanja problema vodoopskrbe ali i istovremeno i odvodnje naselja Ivanica na čemu smo zapravo uvijek i inzistirali tj. da se ova problematika rješava cjelovito.

Nakon te prve faze, a nakon što se zadovolje i međusobno dogovore svi uvjeti uslijedilo bi rješavanje sustava na Ivanici, spajanje od graničnog prijelaza Brgat do granice s Općinom Ravno te spajanje na sustav odvodnje Grada Dubrovnika. Razvojem aglomeracija Dubrovnik i Župa uz pomoć Hrvatskih voda, u  konačnici bi se spojio i vodoopskrbni sustav Grada i Župe te tako osigurala sigurna opskrba šireg područja.

Dakle u prvoj fazi cjelovito bi se odradila dionica od Brgata do novog graničnog prijelaza, a ne do granice s BIH tj. Općinom Ravno. Ostale aktivnosti spadaju u sljedeće faze i to uz prethodne dogovore svih zainteresiranih strana, Grada Dubrovnika, Općine Župa dubrovačka, Vodovoda Dubrovnik, Općine Ravno i naravno Hrvatskih voda koje su zapravo i institucionalni okvir rješavanja ovog ipak međudržavnog problema - navodi se u komentaru Općinskog načelnika na priopćenje Grada Dubrovnika o zaključcima sa sastanka vezano za vodoopskrbu i odvodnju naselja Ivanica.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn