Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Načelnik Nardelli na koordinacijskom sastanku o pograničnoj suradnji u Mostaru

Općinski načelnik Silvio Nardelli sudjelovao je u subotu u Mostaru u radu drugog koordinacijskog sastanka predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti graničnih područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sastanku održanom u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u ulozi domaćina prisustvovali su predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan  saborski zastupnik Branko Bačić te direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković s hrvatske strane,  te načelnici općina; Andrija Šimunović - Ravno, Živko Matuško - Neum,  Smiljan Vidić - Čapljina, Stjepan Bošković- Stolac i Marin Radišić - Čitluk.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji te konkretno o pitanjima sustava vodoopskrbe i odvodnje pograničnih mjesta, poglavito područja Ivanice i Metkovića, ali i o prometnoj povezanosti, unapređenju infrastrukture graničnih prijelaza i otvaranju malograničnih prijelaza radi lakše komunikacije pograničnog stanovništva te o IPA prekograničnim projektima.

Sastanak je osobito značajan za Općinu Ravno jer su između ostalih pitanja dogovorena rješenja za pitanje vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s Ivanice, što je projekt od strateškog značaja i za Dubrovnik zbog zaštite izvorišta Omble.

Koordinacijski sastanci ove prirode priređivat će se redovito, a idući se očekuje već za kroz  mjeseca.

Nakon održanog sastanka, članovi izaslanstava posjetili su Studentski dom „Dompes“, Mostarski zvonik mira, te stari grad Mostar.

Izvor i foto: Grad Dubrovnik


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn