Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nardelli zahvalio vatrogascima i ostalim službama na intervencijama diljem Župe

Nakon jučerašnje nepogode koja je pogodila šire dubrovačko područje djelatnici općinskih službi provjerili razmjere šteta zabilježenih na području Općine.

- Prvo se moram zahvaliti našim vatrogascima, djelatnicima komunalnog društva i članovima stožera civilne zaštite obzirom da su jučer od 04:30 sati na različitim intervencijama diljem Župe, a sanacija dijela šteta nastavljena je i danas. Vatrogasci su samo jučer bili na preko 20 intervencija, od stambenih prostora do hotela i ugostiteljskih objekata, a zatim i čišćenju prometnica od urušavanja i nanosa.

Kako je nevrijeme pogodilo šire područje te su sve interventne cestarske službe bile da se tako izrazim "rastegnute na sve strane". Moram naglasiti da su osim naših lokalnih prometnica pripadnici našeg DVD-a i komunalnog društva očistili i oprali dobar dio državnih i županijskih cesta na području Općine.

Napominjem da je količina padalina od preko 200 mm u samo nekoliko sati bila znatno veća od količine zabilježene u poplavi iz rujna 2014. godine, te da se ipak vide rezultati radova na odvodnji koje su Hrvatske vode i Općina odradili u posljednje četiri godine. Ono što još čekamo je širenje samog korita Tarante od državne ceste D8 do ulijeva u more, što će prema procjenama znatno poboljšati odvodnju i u budućnosti spriječiti posljedice normalnih, ali i ovakvih ekstremnih padalina kao što je jučer bio slučaj.

Projekt širenja Tarante već je isprojektiran i dogovoren u sklopu realizacije turističke zone Kupari I te uskoro i očekujemo početak njegove realizacije prema projektu i uvjetima Hrvatskih voda. Štete od jučerašnjeg nevremena se saniraju i danas, a prave razmjere znat ćemo kroz nekoliko dana kad dovršimo čišćenje i sanaciju na cijelom području Općine - poručio je načelnik Silvio Nardelli.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn