Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nardelli održao sastanak s predsjednikom Udruge umirovljenika Jakovom Rašicom

Općinski načelnik Silvio Nardelli održao je radni sastanak s predsjednikom Udruge umirovljenika Župe dubrovačke, gosparom Jakovom Rašicom. Na osnivačkoj skupštini umirovljenika Hrvatske u zgradi Blagajne na kojoj je nazočio i načelnik Nardelli, Rašica izabran je za novog predsjednika.

Na radnom sastanku s načenikom Nardellijem, informirao se o nizu stvari, a najviše po pitanju programa koje se tiču osoba starije životne dobi, istaknuvši i jako dobru suradnju s Maticom umirovljenika Župe dubrovačke Načelnik Nardelli i suradnici detaljno su ga upoznali o socijalnom programu Općine Župa dubrovačka koji se provodi već dugi niz godina. Osobama starije životne dobi omogućene su brojne pogodnosti u vidu financijskih pomoći kroz novčane naknade na niske mirovine. Sve osobe s područja Župe koje imaju mirovinu manju od 1500 kuna na godišnjoj razini primaju naknadu od 1.800,00 kuna, a osobe čija mirovina ne prelazi 1800,00 kuna primaju 1.200,00 kuna godišnje, dok osobe starije od 65 godine, bez evidentiranih primanja imaju pravo na stalnu novčanu naknadu u iznosu od 2.400,00 kuna na godišnjoj razini. Sve osobe starije od 65 godina imaju pravo na subvencionirane troškove prijevoza, ovisno o visini primanja, Općina Župa dubrovačka subvencionira pokaznu kartu u cijelosti ili u iznosu od 50%. Također, u slučaju liječenja zloćudnih bolesti kao i nepredviđenih financijskih situacija u kojima se kućanstvo nađe, Općina pomaže u vidu jednokratnih novčanih pomoći. Nardelli i Rašica složili su se kako je izgradnja doma za starije i nemoćne osobe na području Župe nužno potrebna te kako će Općina učiniti sve kako bi se čim prije krenulo s realizacijom započetog projekta.  

Rašica informirao se o radovima o trenutnim radovima na području Groblja Dubac i o samom načinu kupnje budućih grobnih mjesta. Kako bi se ljudima omogućilo rješenje i tog problema, kupnja će se moći realizirati kreditnim linijama preko poslovnih banaka, a prosječna cijena grobnice iznosila bi okvirno oko 60.000,00 kuna. Rašica zahvalio se na dosadašnjoj dobroj suradnji i trudu Općine u olakšanju svakodnevice osoba starije životne dobi te izrazio svoju političku podršku načelniku Nardelliju.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn