Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi povećane nagrade za drugo, treće i četvrto novorođeno dijete

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia , a uz obradu Odsjeka i Odbora za društvene djelatnosti jednoglasno je prihvaćen prijedlog Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi  koji se odnosi na povećanje naknade za opremu novorođenog djeteta i uvođenja subvencija prijevoza studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Katarina Barović u obrazlaganju točke iznijela je kako je Općina  dosad iz Proračuna za svako novorođeno dijete izdvajala nagradu od 1.000 kuna,a na godišnjoj razini u Župi dubrovačkoj rodi se oko 100 djece. Prihvaćanjem Izmjene odluke nagrada za novorođenu djecu  povećava se i to  za drugo dijete 1.500 kuna, za treće  3.000 kuna, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Iznos ostvaruju roditelji djeteta od kojih bar jedan roditelj ima prebivalište u Župi dubrovačkoj.

Izmjenom odluke po pitanju subvencioniranja prijevoza utvrđeno je da pravo na subvencionirane troškove prijevoza jedanput u kalendarskoj godini ostvaruju redovni studenti sa prebivalištem na području Općine Župa dubrovačka , a koji studiraju izvan Grada Dubrovnika . Subvencija iznosi 400,00 kuna , a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu.

Pravo na subvencionirani prijevoz ne mogu koristiti stipendisti Općine Župa obzirom na primanja stipendije u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna. 

- Uvođenjem ove subvencije prijevoza  dodatno se obogatio dobro razrađeni sustav subvencioniranja prijevoza stanovnicima Župe dubrovačke za koji Općina godišnje izdvaja 650.000 kuna  – zaključila  Barović.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn