Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Općina od Ministarstva traži dodjelu dijela i kupnju ostatka zemljišta bivšeg kampa Kupari

Na kraju jučerašnje sjednice Općinskog vijeća načelnik Nardelli je vijećnike izvijestio o razgovorima i upućenom zahtjevu prema Ministarstvu državne imovine kojim se traži dodjelu dijela i kupnju ostatka zemljišta u Kuparima, prostor bivšeg kampa i oko kampa, za potrebe Općine.

- Prvi dopis smo uputili nedavno dok je ministar bio Goran Marić, danas smo uputili drugi dopis na novog ministra  Maria Banožića Radi se o prostoru od 8,3 hektara državnog zemljišta u bivšem kampu Kupari koji je po našem Urbanističkom planu bio predviđen za kongresni centar i javni sadržaji. Međutim, odlukom Vlade početkom veljače na sjednici u Dubrovniku taj kongresni centar je prebačen na Babin kuk, iako mislim sa su Kupari za to bili neusporedivo bolja lokacija. Smatram da je taj prostor zadnja lokacija u Župi dubrovačkoj koji moramo iskoristiti za javne i društvene sadržaje. To mogu biti sportski, obrazovni, zdravstveni ili kulturni sadržaji, bilo što Župi treba jer to je jedini preostali prostor za takvu namjenu. Bio sam slobodan obratiti se Ministarstvu državne imovine, a o to je bila i tema kada su Općinu nakon sjednice Vlade u veljači posjetili premijer Plenković i ministri. Mi nemamo osnove da nam se to zemljište u potpunosti dodijeli, ali smatram da trebamo tražiti dio koji bi nam se dodijelio za javne i društvene potrebe, a da ostatak zemljišta kupimo u nekom aranžmanu s Vladom, pa ćemo kasnije odlučiti o konačnom namjeni tog prostor. Možda će to značiti kredit na 210 ili 15 godina, imamo i te projekcije, ali vjerujem da bi nam se isplatilo - rekao je načelnik Nardelli.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn