Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Održano Javno izlaganje UPU-a Kupari I - Nardelli; "Donošenje Plana očekujem do kraja godine"

U sklopu Javne rasprave o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ”Kupari I” danas je u zgradi Općine održano Javno izlaganje o Prijedlogu Plana. U ime izrađivača tvrtke Urbanizam Dubrovnik d.o.o plan su nazočnima, među kojima su bili načelnik Nardelli, Predstavnik investitora Avenue ulaganja d.o.o. direktor Luka Paladina, te projektant Marko Dabrović, su izložili profesor Jurica Knego i dipl.ing.arh. Rinka Rudež.

Kako je istaknuo voditelj izrade Plana Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, Javni uvid u Urbanistički plan traje mjesec dana, svi materijali su izloženi u zgradi Općine i objavljeni na općinskim stranica.

- Radi se o zoni koja je već bila turistička i prije rat u kojem je devastirana, te se praktički radi o rekonstrukciji postojeće zone i privođenja svrsi uz male iznimke sukladno natječaju koji je proveden. Investitori su sudjelovali s ulaznim podacima, usklađeni su imovinsko pravni odnosi. Glavni problem je bio i ostao rijeka Taranta, trebalo je uskladiti projekt s obzirom na njeno širenje u kanalu kroz prostor. Zaključni dan javnog uvida je 23. studenog, nakon toga slijedi izvješće i nacrt konačnog prijedloga za usvajanje na Općinskom vijeću - rekao je pročelnik Marić.

 

Nardelli; Očekujem da će investitor što prije krenuti s projektiranjem i pripremnim radovima

- Donošenjem Urbanističkog plana uređenja ”Kupari I” za koji očekujem da će biti prihvaćen na Općinskom vijeću do kraja godine, vjerujemo da će investitor sljedeće godine krenuti s pripremnim radovima i rušenjem objekata koji su predviđeni za rušenje. Po željama brenda koji će upravljati kompleksom došlo je do određenih izmjena u odnosu na prvotni plan, kapacitet je značajno smanjen u odnosu na prvotno predviđeni broj kreveta i trebali bi dobiti luksuzni hotelski kompleks kakav Hrvatska još uvijek nema. Očekujem da će investitor što prije krenuti s projektiranjem i pripremnim radovima - poručio je načelnik Nardelli, te izrazio žaljenje što današnje javno izlaganje nije privuklo pažnju oporbenih vijećnika.

- Žao mi je što na današnjem Javnom izlaganju nije bio niti jedan od oporbenih vijećnika, jer je ovo bila prilika da se  davanjem prijedloga i primjedbi u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja da svoj doprinos donošenju ovog izuzetno značajnog Plana - zaključio je Nardelli.  


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn