Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U sklopu hrvatskog predsjedanja Salzburškim forumom; Ministarska konferencija u Sheratonu

U sklopu hrvatskog predsjedanja Salzburškim forumom u hotelu Sheraton se 13. i 14. lipnja 2016. održava Ministarska konferencija s naglaskom na aktualnim pitanjima i temama koje su od izuzetne važnosti za europsku i međunarodnu sigurnost u području zakonitih i nezakonitih migracija i azila, izazova povezanih s upravljanjem granicama na europskoj i regionalnoj razini.

Ministarskoj konferenciji prisustvuju ministri unutarnjih poslova država članica Salzburškog foruma i država Skupine prijatelja, kao i predstavnici europskih institucija i agencija, međunarodnih organizacija i partnera.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić sastao se sinoć s Dimitrisom Avramopoulosom, povjerenikom EK za migracije, unutarnje poslove i građanstvo, a nakon sastanka su dali zajedničku izjavu novinarima.

- Hrvatska iz pasivnog promatrača preuzima ulogu aktivnog sudionika u kreaciji sigurnosne politike Europske unije i jugoistočne Europe. Za vrijeme intenzivnog vala, kroz Hrvatsku je prošlo više od 686 tisuća migranata koje je Hrvatska zbrinula humanim pristupom rješavanju problema. U isto to vrijeme u Hrvatsku je ušlo više od 14 milijuna turista odnosno ostvareno je preko 78 milijuna noćenja. To ukazuje na vitalnost i sposobnost Hrvatske. Hrvatska se pozicionirala kao prijateljska i humana zemlja, a posebice sigurna zemlja - rekao je Orepić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn