Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

KLGB Marka Miloslavića; Sport i njegov potencijal nezaobilazna je točka izbornog programa

Na jučer održanoj sjednici Kandidacijske Liste Grupe Birača nositelja Marka Miloslavića u Župi, usvojena je kandidacijska lista od petnaest kandidata za općinsko vijeće i izborni program koji će zajedno biti predstavljeni na konferenciji za medije nakon blagdana Uskrsa - navodi se u večerašnjem priopćenju liste.

- Za početak Vam predstavljamo Mata Miloslavića, kandidata koji drži drugi kraj liste i koji ima što reći o sportu u Župi. Rođen 23.02.1990. godine u Dubrovniku, završava osnovnu školu u Župi dubrovačkoj. 2005. godine upisuje srednju turističku školu, smjer Hotelijersko turistički tehničar kojeg završava 2008. godine te upisuje Ekonomski fakultet u Dubrovniku gdje 2016. godine završava studij Poslovne ekonomije smjer turizam i stječe naziv magistra poslovne ekonomije.

U turizmu se našao vrlo rano i počinje raditi već 2011. godine na recepciji hotela Astarea gdje se usavršava sljedećih šest godina. Nakon završetka svog obrazovanja, 2016. godine počinje raditi u hotelu Hilton Imperial na recepciji gdje radi i danas.
Svoj hobi ne zanemaruje ni u kojem trenutku života. Kao dijete počinje trenirati vaterpolo te godinama igra za razne klubove po cijeloj Hrvatskoj, čak jednu sezonu u Grčkoj u prvoj ligi. Dugogodišnji je član vaterpolskog kluba Gusar koji prepoznaje njegov entuzijazam pa trenira mlađe generacije. Osim redovnog treniranja i igranja utakmica, aktivno se bavi i suđenjem vaterpolskih utakmica.
Mata su ljudi upoznali i kao spasioca na plaži ili kao veselog konobara u više župskih kafića. Redovni je darivatelj krvi i aktivni volonter pri župskim udrugama kada god to može. Osim na hrvatskom, Mato nam se može predstaviti na još pet jezika koje tečno govori: grčki, engleski, njemački, francuski i talijanski.

Kako je njegov dosadašnji život najviše obilježio sport, Mato se zalaže za što bolju i veću integraciju sporta kao društvene aktivnosti unutar predškolskog i školskog sustava. Također inzistira na većim ulaganjima u sportske objekte, kako bi se stvorili zdravi uvjeti za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, djeci, perspektivnim sportašima, vrhunskim sportašima ali i svim rekreativcima.
Sport i potencijal koji iz njega proizlazi nezaobilazna je točka izbornog programa Kandidacijske Liste Grupe Birača nositelja Marka Miloslavića.

Svjesni smo da današnja sportska infrastruktura na području Općine zaostaje za uobičajenim standardima i potrebama modernog društva. Stoga se zalažemo za izradu i provedbu projekata kojima bi se unaprijedila sportska infrastruktura.
Prostora ima, to je područje bivše "Mladosti" u Kuparima (prostor oko današnjeg policijskog doma) koje se uz pametno planiranje i povlačenjem sredstava iz EU fondova lako može urediti za potrebe lokalnog stanovništva, klubova, udruga, ali i kao dodatni turistički sadržaj.

Sport ne mora nužno biti samo teret općinskog proračuna. Smatramo da bi se strateškim ulaganjem u sportske objekte na području općine stvorili uvjeti u kojim bi ti isti objekti služili kao dodatni turistički sadržaj, pa bi za posljedicu imali toliko željeno produženje turističke sezone.

Pravedna raspodjela sredstava iz proračuna među sportskim subjektima koji su uključeni u proračun općine iznimno je važna. Transparentna raspodjela, definirana po sportskom uspjehu s jasno postavljenim kriterijima moguća je samo ako se na području općine uspostavi tijelo koje će biti formirano od strane lokalne uprave i od sportskih udruženja. Stoga predlažemo sljedeće mjere; Okupljanje sportske zajednice u Savez sportova Župe dubrovačke, Utvrđivanje kriterija za raspodjelu proračunskih sredstava, Orijentacija na provođenje sportskih aktivnosti u sustavu odgoja i obrazovanja, Skrb o vrhunskim sportašima, Skrb o perspektivnim sportašima, Provođenja programa sportsko rekreativnih aktivnosti građana, Provođenje programa sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i drugih osoba oštećena zdravlja - stoji u priopćenju KLGB nositelja Marka Miloslavića.


 _

Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn