Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Za načelnicu Općine se kandidirala i jedna žena - Danica Čokljat predvodi župski HNS

U utrku za načelničku fotelju u Župi dubrovačkoj uključila se i jedna dama – i to HNS-ova Danica Čokljat. Ova 48-godišnja Župka trenutno je predsjednica ženske inicijative podružnice HNS-a, a u utrku za načelničku poziciju uključila se jer želi promjene koje smatra da su ovoj općini i njenim stanovnicima nužne.

„Dovoljno je samo pogledati u kakvom je stanju Župa danas. Iako imamo uz Dubrovnik najbolji položaj, iako smo kao općina prepuni potencijala, sve to godinama ne koristimo. A za to su prvenstveno krivi ljudi koji su nas vodili. Nažalost, iz godine u godinu, iz dana u dan sve su više dokazivali kako su nesposobni i kako ne razumiju, ne znaju, niti imaju želju pokušati pokrenuti naš kraj. Njihova politika svodila se na čekanje da netko drugi napravi za njih posao. To više ne smijemo dopustiti“ – rekla nam je Danica.

„Moj prvi potez će biti racionalizacija troškova. Smanjujem plaću sebi i zamjeniku za čak 30%, smanjujemo naknade članovima Općinskog vijeća za pola, a pročelnicima za 10%. A sav taj višak preusmjerit ćemo prema građanima i uložiti u projekte. Dubrovnik je pokazao kako je za fantastičan razvoj potrebno imati čovjeka ili u našem slučaju ženu koja zna kako upravljati i raspolagati s novcem. Naš načelnike pokazao kako se ne snalazi u radu s novcem, a to je posao u kojem ja itekako imam iskustva“ – uz smijeh je rekla Danica, koja inače u Konzumu radi kao prodavačica.

Svoju kandidaturu ipak shvaća ozbiljno, a s kolegama iz HNS-a osmislila je i građanima predlaže program baziran na osam točaka – uprava i javni servis, gospodarstvo, infrastruktura, kultura i sport, obrazovanje, planiranje razvoja, promet i komunikacije te socijalna skrb.Među mjerama koje obećavaju građanima su poticaji za zadruge, energetsku obnovu zgrada i kuća, osnivanje mjesnih odbora i uspostava cjelogodišnje mreže hitne medicinske pomoći. Tu su i priključenje svih naselja na kanalizacijski sustav te izgradnja oborinske odvodnje, izgradnja kulturno-sportskog centra, novih vrtića, tržnice i ribarnice,besplatni udžbenici i užina za sve osnovnoškolce, financiranje projekata i programa mladih i udruga, kao i skrb za stare i nemoćne te invalide.

„Želimo povećati standard života u našoj općini te dokazati svima kako nije istina da se puno toga ne može napraviti iz ovih ili onih razloga. Najlakše je ne probati i samo čekati, ali to ne donosi rezultate već samo stagnaciju. Dosta je bilo stajanja u mjestu, vrijeme je da krenemo naprijed. Ako to muškarci ne žele ili ne znaju, ja se kao žena ne libim pokazati im da se može“ –izjavila je HNS-ova kandidatkinja koja smatra kako je red da žena preuzme fotelju i odgovornost za vođenje Općine Župa dubrovačka. U općinskoj upravi društvo bi joj trebao praviti i Hrvoje Marojica kojeg su HNS-ovci kandidirali za njenog zamjenika.Župski HNS u izbore ide samostalno, a pod sloganom „Opcija ZA sve građane“ već druge izbore zaredom predvodi ih žena.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn