Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

KLGB Nikole Dupera "Naša lista" se povlači iz kampanje za lokalne izbore u Župi

- Pokrenuli smo taj projekt prije svega zbog uvjerenja da je u Župi potrebna politička alternativa i da je smisao demokracije u mogućnosti izbora. Naš rad se, između ostalog, temeljio na pokušajima razgovora s drugim političkim opcijama jer smo svjesni da bez zajedničkog nastupa, bar nekoliko lista, nije moguće polučiti dobar rezultat. Iz nama nepoznatih razloga takvi razgovori se ili nisu dogodili ili su bili neuspješni, iako je naš pristup bio u principu bez bitnih uvjeta, osim onih programskih. Budući da ostajemo dosljedni temeljnom cilju, odnosno postizanju što boljeg rezultata oporbe, odlučili smo se povući tako da ostale liste dobiju naše glasove te ostvare bolju zastupljenost u Općinskom vijeću. Držimo da je u ovom trenutku to opravdan potez jer, "zahvaljujući" većinskom izbornom sustavu po D'Hondtu, znamo da 5 x 150 glasova znači nula vijećnika, a 750 troje ili četvero.

Nadamo se da ćemo barem na ovakav način dokazati našu dosljednost u borbi za bolje političko okružje u našoj općini i doprinijeti mogućoj budućoj suradnji. Naime, ovo nije povlačenje iz političkoga djelovanja. Nastavljamo djelovati putem informiranja, organiziranja predavanja, okupljanja suradnika, poticanja suradnje među alternativnim političkim opcijama. Kao što smo u početku najavili, naš cilj su izbori 2021. godine i ovo je samo početak.

Ne želimo sugerirati za koga glasovati, samo molimo sve Župljane da izađu na izbore. Neizlazak je najgori izbor. Ako nemate dostojnoga kandidata tad bar poništite glasački listić, to je važna politička poruka. Dajte do znanja da nemate povjerenja ni u koga.
Više nego ikad Župi je potrebna kultura dijaloga i suradnje, nasuprot dominantnoj kulturi egoizma i političkoga nasilja. Počnimo razmišljati o političkim suparnicima kao o načinu obogaćivanja političke ideje u našoj sredini, a ne kao o ljudima koje treba spriječiti u djelovanju svim sredstvima na raspolaganju. Ne zaboravimo da su ljudi, ne tako davno, ginuli da bi živjeli u slobodi gdje svaki pojedinac ima pravo na svoj stav i mišljenje - navodi se u priopćenju Kandidacijske liste grupe birača Nikole Dupera "Naša lista" .


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn