Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nardelli; Podižem kaznenu prijavu za klevetu i grubu manipulaciju službenim dokumentima

Nakon objave sponzorirane vijesti KLGB Mladi za Župu nositelja Antuna Bašića, reagiranjem nam se obratio Načelnik Silvio Nardelli. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Temeljem objavljenog sponzoriranog teksta na portalima osjećam potrebu reagirati na neistine i notorne laži. Kandidacijska lista Antuna Bašića aludira da je zemljište u izdvojenoj zoni turističke namjene Plat, čiji sam jedan o vlasnika, iz zelene zone prenamijenjeno u građevinsku zonu. To je potpuna laž!

Istina je da sam jedan od vlasnika zemljišta u navedenoj zoni. Još davno prije Domovinskog rata dok je Župa dubrovačka bila pod Općinom Dubrovnik ova zona vodila se kao građevinska zona turističke namjene. Kao takva ostala je identična do dana današnjega. Od osnutka Općine na ovoj zoni nikad nisu izvršene nikakve promjene.

Ovo je još samo jedna u nizu zlonamjernih optužbi i laži koje zadnje dvije godine plasira Udruga mladi za mlade nedavno pretočena u kandidacijsku listu Antuna Bašića i njihovih prikrivenih mentora s jasnim osobnim interesima koji su im izdašnim financiranjem omogućili ovakvo vođenje prljave kampanje.
Grubom manipulacijom službenih dokumenata, odnosno kartografskog prikaza pokazano je i elementarno nepoznavanje izrade planova kojim se slučajno ili namjerno mještani dovode u zabludu.

Karta s navodnim zelenim površinama označava postojeće stanje i način korištenja terena, a druga karta prikazuje stvarnu namjenu definiranu još 1986. godine.
Urbanistički plan donesen je u skladu sa Zakonom, a isti je nakon održanih javnih rasprava jednoglasno usvojen od strane Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka na čelu s predsjednikom vijeća, gosp.Matom Previšićem.

Zbog laži i klevete te manipulacije službenim dokumentima kojima se javnost dovodi u zabludu još danas ću podnijeti kaznenu prijavu protiv gosp. Antuna Bašića.

U prilogu dostavljam ; isječak kartografskog prikaza 1. Korištenje i namjena prostora za područje Plata iz Prostornog plana uređenja Općine Župa dubrovačka (Službeni glasnik Općine Župa dubrovačka 06/08) iz kojeg je vidljivo da je predmetno građevinsko zemljište već bilo građevinsko područje turističke namjene.Evidencija donošenja i izrade plana potvrđuje kako se sve odradilo sukladno zakonskim propisima

Silvio Nardelli


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn