Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Franković o Groblju Dubac; Grad je dobio jasne odgovore za 70 posto problema i nedoumica

Na pitanje vijećnika Mara Kristića što se od prošle sjednice dogodilo po pitanju financiranja izgradnje Groblja Dubac s obzirom na to da je na dnevnom redu današnje sjednice odluka o rasporedu 3,1 milijuna kuna za tu tvrtku.

- U trenutku kad sam nastupio prošli put nismo dobivali odgovore, iako smo ih postavili više puta, većinom od našeg zaposlenika. Međutim, nakon toga smo odrali niz sastanaka i riješili smo 70 posto problema i nedoumica. Mogli smo ih riješiti prije da smo dobili dokumente. Ako postavljate četiri, pet puta pitanje, a nitko vam ne želi odgovoriti ili vam odgovori romanom u kojem nema konkretnih brojki, onda postoje opravdane sumnje da nešto nije uredu. Riješili smo 70 posto problema, 30 posto je još uvijek ostalo, kolegica Orlanda Tokić u ponedjeljak ima ponovno sastanak na tu temu. Grad Dubrovnik u navedenom projektu želi biti partner, ali da bi bili partner mora nas se pitat i u trenutku kada se rade izmjene projekta slažete li se kao većinski investitor s tim izmjenama, jer svaka izmjena nosi i određenu troškovnu stranu, pa mi koji to plaćamo s 76 posto od ukupnih sredstava moramo imati konkretne odgovore. Zato sam i tražio konkretne odgovore, većina od 70 posto stavki su bile opravdane, a još tražimo 30 posto za koje vjerujemo da ćemo ih otkloniti do kraja ovog tjedna i onda idemo dalje. Do tada se sredstva neće isplaćivati i pročelnica je dobila jasan naputak. Ali vjerujem da ćemo sve prepreke riješiti jer idemo u pozitivnom i dobrom smjeru i onda ćemo ovaj višak sredstava proknjižiti prema Groblju Dubac - rekao je gradonačelnik Maro Franković.

-Do kraja tjedna će se sve posložiti i realizacija projekta ide dalje. Nesuglasica s Gradom Dubrovnikom nije bilo. Informacije koje su trebali u Gradu Dubrovniku su i dobili. Nije bilo problema između Grada i Župe dubrovačke nego je komunikacija zakazala unutar Grada – rekao je direktor Groblja Dubac Đuro Lonza za novi broj Dubrovačkog vjesnika.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je predložio zaključak da se za sljedeću sjednicu vijeća pripremi točka dnevnog reda Groblje Dubac kako bi se vijećnici upoznali sa svim aspektima ove investicije te da se o njoj otvori kvalitetna rasprava. Prijedlog je podržao i gradonačelnik Franković, a vijeće ga je donijelo jednoglasno.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn