Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Žive jaslice - "Događaj spasenja koji se u našim životima može nastavljati događati" (FOTO)

Ispred dubrovačke katedrale večeras su uprizorene Žive jaslice u kojima su ulogu Svete obitelji imali su Josip i Marina Milićević sa svoja 4 sina Antom, Rafaelom, Franom i Perom iz župe sv. Andrije u Dubrovniku.

Okupljenima se obratio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je zahvalio obitelji koja je utjelovila Svetu obitelj, ali zahvalio je i Neokatekumenskm putu koji je scenski i riječju ispričao božićni priču, kao i Vijeću za život i obitelj Dubrovačke biskupije. Ukazao je na važnost trenutka kada smo prvo po Mariji, a onda i po Isusu rekli svoje „da“ Bogu, ali je i potaknuo okupljene da to ne ostane samo priča, nego da bude događaj spasenja, događaj koji se nije samo dogodio nego se u našim životima može nastavljati događati.

Kazao je da Isus „na otajstven način rađa u nama, a onda po nama u našim obiteljima, našim župnim zajednicama, u našem Gradu, u našoj Domovini, u ovom svijetu i vremenu. I po našem služenju ovaj svijet čini boljim svijetom!“ Na kraju je svima zaželio blagoslovljen Božić.Žive jaslice organizirali su Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika. Organizaciji su doprinijeli i članovi Neokatekumenskog puta sa svojom djecom koji su uprizorili pastire i sveta tri kralja.I ove godine za potrebe živih jaslica u grad su dovezene i prave životinje koje su bile posebno zanimljive najmlađima.Šime Zupčić


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn