Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U dva zimska mjeseca Župu posjetilo 4.011 turista, najviše iz skandinavskih zemalja

Prva dva mjeseca ove godine nastavljaju trend povećanja broja dolazaka i noćenja i noćenja u župskim smještajnim kapacitetima. Župu je u siječnju i veljači posjetilo 4.011 turista, skoro tri puta više nego u istom razdoblju lani, a u ova dva zimska mjeseca je ostvareno 12.368 noćenja što je 85,09 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema podacima Turističke zajednice Općine očito je da su isplatili odlasci na Turističke sajmove u Londonu i Berlinu, a pogotovo u Stockholmu jer je iz skandinavskih zemalja eve zime u Župu stiglo 1.795 turista koji su ostvarili 3736 noćenja. I istom razdoblju prošle godine turisti iz Danske, Švedske, Norveške i Finske su zajedno ostvarili tek 111 noćenja.

Najviše noćenja u prva dva mjeseca bilježe domaći turisti 3.771, slijede građani Bosne i Hercegovine 1.658, Danske 1.191, te Švedske 1.078.

U hotelima je boravilo 3.606 gostiju, a u objektima u domaćinstvu 340. Nakon što je za tijekom novogodišnjih praznika hotel Sheraton Dubrovnik Riviera ugostio 500 turista, te isto toliko na velikom međunarodnom skupu početkom Siječnja, najluksuzniji župski hotel je od 12. siječnja do kraja veljače radi redovitog održavanja bio zatvoren, pa je goste primao hotel Astarea u Mlinima i One Suite Hotel u Srebrenom koji je radio tijekom veljače.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn