Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Skupština Turističke zajednice; U 2019. prihodi prvi put veći od tri milijuna kuna

Na svojoj trećoj redovitoj skupštini članovi Skupštine Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka prihvatili su financijski plan, te plan i program rada za 2019. godinu i prijedlog zajedničkog programa Općine i Turističke zajednice o utrošku sredstava boravišne pristojbe.

Po prvi put prihodi župske Turističke zajednice planirani su u iznosu većem od tri milijuna kuna, točnije 3.251.000,00 kuna. Iako je broj noćenja koji se planira ostvariti približan ostvarenom u ovoj godini, prihodi su zbog povećanja iznosa naknade boravišne pristojbe predviđeni u za 12 posto većem iznosu.

Na rashodovnoj strani najveći dio proračuna odlazi na administrativne rashode koji uključuju rashode za djelatnike, rashode ureda, te za rad tijela Turističke zajednice za što se ukupno planira izdvojiti 867.660,00 kuna.

Za Dizajn vrijednosti (uređenje mjesta, manifestacije) je predviđeno 773.000,00 kuna, a treća značajna stavka je Komunikacija vrijednosti u iznosu od 379.000,00 kuna što uključuje online i offline oglašavanje, internet stranice, brošure i ostale tiskane materijale, suvenire i info table.

Iz plana rada za sljedeću godinu direktor Ivo Handabaka posebno je naglasio planiranu izradu modela skulpture „Župčica" u naravnoj veličini koja će biti postavljena u centru turističkog mjesta Srebreno, a povodom obljetnice 100. turizma u Župi. Planira se  riješiti centar turističkog mjesta Mlini koji nakon propadanja velikih palmi prije nekoliko godina  tužno izgleda. Potrebno demontirati pa vratiti kamene arle, iskopati panjeve palmi nasuti zemlju i posaditi nove lepezaste palme koje nisu podložne „palminom pipi". Tom prilikom sanirati zaštitni kameni zid. Na tom dijelu postaviti novu javnu rasvjetu adekvatnu starom dalmatinskom mjestu kakvi su Mlini.

Planirana je i izrada nove Image brošure u tri jezične varijante, a napravit će se karte šetačkih staza po Župi dubrovačkoj.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/gospodarstvo/skupstina_tzo12-18{/gallery}

 


Zajedničkim programom utroška 30 posto sredstava boravišne pristojbe koje sukladno Zakonu o boravišnoj pristojbi turistička zajednica doznačuje Općini, a koriste se isključivo za poboljšanje uvjeta boravka turista, planirano je utrošiti 609.000,00 kuna. Iduće godine ta su sredstva namijenjena za rješavanje problema prometa u Mlinima što uključuje izgradnju kružnog toka kod plivališta Gusara, te postavljanje rampe na putu od plivališta prema hotel Mlinima.

Članove Skupštine na kraju je pozdravio općinski načelnik Silvio Nardelli, te Vladimir Bakić direktor Turističke zajednice Županije.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn