Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Pjesmom "Još sam jube s tebun sritan" najavljen novi album klape Subrenum (VIDEO)

Na ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, klapa Subrenum je predstavila prvi najavni singl s novoga albuma, koji je u pripremi. Za prvi singl Subrenum je odabrao pjesmu "Još sam jube s tebun sritan", autora teksta Pjera Mirića i autora glazbe, Vicka Dragojevića, koji je ujedno i umjetnički suradnik klape. Već na prvo slušanje "Još sam jube s tebun sritan" osvojila je publiku ali i stručno uho: pjesma je Večerima dalmatinske pisme osvojila prvu nagradu žirija!

- Mišljenja sam da smo oplemenili srca brojnim ljubiteljima moderne klapske pjesme, koji će vjerujemo sa zadovoljstvom slušati ovu serenadu, pitku glazbenu novinu. Ovim naslovom po prvi put zalazimo u područje pop zabavne glazbe, te smatram da i ovim žanrom zadržavamo prepoznatljivu fuziju i osjećaj za lirski izričaj, koji je Subrenum oduvijek njegovao. Kroz pjesmu smo zadržali specifičan-tradicionalan, dubrovački zvuk mandolinskog orkestara, te dodali ritam sekciju i na taj se način okrenuli novom stilu i izazovu, a što je i logična nadogradnja koja oplemenjuje dosadašnji rad - rekao je Šime Lukšić.

Inače, album u pripremi biti će peti objavljeni nosač zvuka klape Subrenum od osnutka, 1992. godine.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn