Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Obilježena 70. obljetnica Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku

U Kazalištu Marina Držića danas je održana svečanost obilježavanja 70. obljetnice Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku kojoj je, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, nazočio zamjenik župana Joško Cebalo.

“Zadovoljstvo mi je što vas danas mogu pozdraviti na obilježavanju 70. obljetnice utemeljenja Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, prvenstveno u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića, u ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime. Koliki je značaj Instituta govore nam same godine njegova kontinuiranog djelovanja i praćenja svih promjena koje se događaju u Jadranu, što je izuzetno važno pogotovo danas, kada se cijeli ekosustavi mijenjaju prvenstveno zbog velikog ljudskog utjecaja. Od stranih morskih vrsta u našem okruženju preko mikropokazatelja promjena u našem moru, javnost odgovore traži prvenstveno od vas i više nego ikad nam je potreban vaš stručni kadar, vaše znanje i vaše iskustvo.”, kazao je uvodno zamjenik župana.

Dodao je i kako je suradnja Županije i Instituta uvijek bila vrlo dobra, posebice u segmentu planiranja prostora i analize stanja akvatorija. “Današnje postupanje u Malostonskom zaljevu temelji se na lokacijskoj dozvoli ishođenoj temeljem studije koju je izradio upravo Institut za more i priobalje, a Županija je i ove godine sklopila ugovor sa Sveučilištem u Dubrovniku temeljem kojeg će Institut obavljati monitoring i ličinkovanje te uzorkovanje na tom području.”, rekao je zamjenik Cebalo te, uz vjeru da će svoj posao nastaviti raditi jednako savjesno kao i dosada, čestitao 70. obljetnicu od utemeljenja Instituta.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn